Foto: RAFC Foto: RAFC

Eerste Open Coffee van dit werkjaar brengt 250 ondernemers samen in stadion van Antwerp

Gisterenochtend om acht uur kwamen 250 ondernemers samen voor de eerste Open Coffee in de provincie Antwerpen. De Open Coffee netwerkmomenten hebben als doel op een laagdrempelige manier ondernemers samen te brengen, waarvoor ze deze keer het stadion van Antwerp kozen. "De prachtige locatie en het weer hebben zeker ook iets met het succes van deze editie te maken", lacht Bruno Van De Poel, kredietmanager bij Abeka en medewerker van het initiatief.

Het is intussen al het negende jaar dat de Open Coffee netwerkevents worden gehouden. "Twee keer per jaar willen we een grote editie", zegt Bruno Van De Poel. "Dat is nu, in september, om het werkjaar af te trappen, en in januari. Tijdens de grote editie's brengen we verschillende regio's samen, nu is dat Herentals, Antwerpen-Noord, Voorkempen en De Haven. Op de Open Coffee's per regio zijn er steeds zo'n 75 aanwezigen."

Het werkevent is gratis, en je krijgt zelfs gratis koffie. "De grote bedrijven willen hun locatie gratis aanbieden, aangezien dit extra visibiliteit is voor hun. Ook vandaag werden we hier hartelijk ontvangen. De enige voorwaarde is uiteraard dat er genoeg parking is", lacht Bruno.

Foto: RAFC
Foto: RAFC

Hoe komt het dat het concept van Open Coffee zo aanslaat, terwijl er zoveel netwerkaanbod is? “Veel netwerkevents zijn betalend, dus daar hebben we wel een groot voordeel”, legt Bruno uit. “Wij zien zeker wel dat er nog altijd behoefte is om te netwerken. Vanaf dat je bijvoorbeeld een probleem hebt met je boekhouder, kan je eigenlijk naar een netwerkevent vertrekken om er een nieuwe te zoeken. Je legt er dan ook meteen een connectie mee. Vandaar dat we ook veel voldoening halen uit dit initiatief”, eindigt hij.