Nieuws Antwerpen Eerste premie voor Chemgas Shipping

Eerste premie voor Chemgas Shipping

Eerste premie voor Chemgas Shipping

sefarinaDe Sefarina is het eerste schip dat een serieuze korting kreeg bij het binnenlopen van de haven van Antwerpen. De coaster van de Nederlandse rederij Chemgas Shipping schakelde voor de vaart op Antwerpen immers over op LPG. Daardoor stoot het schip ook minder fijn stof uit.

De haven van Antwerpen wil er mee toe bijdragen om de uitstoot van fijn stof te beperken. Schepen die op gas varen krijgen daartoe een korting op de havenrechten. De Sefarina was het eerste schip dat daarvoor in aanmerking kwam.

De Sefarina is een zogenaamde coaster die ladingen gas vervoert in de regio Antwerpen-Rotterdam-Bazel. Het schip heeft een vervoerscapaciteit van 2700 kubieke meter en is met zijn bouwjaar 2015 een van de modernst uitgeruste gastransporteurs. Chemgas Shipping (Rotterdam) is met zijn uitgebreide vloot aan motorschepen, duwbakken, duwboten en coasters gespecialiseerd in het vervoer van vloeibaar gas.

Chemgas Shipping is zelf een dochteronderneming van de Duitse rederij Jaegers Group uit Duisburg. De Duitsers bedienen de hele regio van Scandinaviƫ tot het Rurhgebied.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.