Nieuws Antwerpen Eerste steen op werf Van Laere/Stramien op Campus Spoor Noord

Eerste steen op werf Van Laere/Stramien op Campus Spoor Noord

Eerste steen op werf Van Laere/Stramien op Campus Spoor Noord

Vandaag (maandag 7 oktober) werd de eerste steen gelegd van het gebouw voor het departement Wetenschap en Techniek (AP, Artesis/Plantijn hogeschool) op Campus Spoor Noord. Het gebouw (oppervlakte 13.400 m²) moet plaats bieden aan 1300 studenten uit het departement Wetenschap en Techniek, verspreid over 6 richtingen die nu nog gevestigd zijn in Boom, Mechelen en aan de Paardenmarkt in Antwerpen. Vandaag goed voor meer dan 1300 studenten en er komen er elk jaar meer bij.

Het ontwerp is van de hand van Stramien. Van Laere Algemene Aannemingen uit Zwijndrecht won de bouwopdracht.

Voor AP betekent dit een tweede eerste steenlegging op korte tijd. In augustus 2012 gaf de (voormalige) Artesis Hogeschool reeds het startschot van Campus Spoor Noord, die plaats moet geven aan 3.500 studenten uit andere departementen. Voor dat gebouw (30.500 m² bovengronds, 6.200 m² ondergronds) tekenen Interbuild uit Wilrijk en Poponcini & Lootens architecten.

De twee campussen, die op een boogscheut van elkaar verwijderd liggen, worden ondergronds met elkaar verbonden. Bibliotheek, cafetaria en fietsenstalling zijn voorzien op de 5.000 studenten (2015) van de twee scholen samen. De site wordt geïntegreerd in de naastliggende parkhelling van Park Spoor Noord en loopt in de andere richting over richting van het MAS en wordt ‘omarmd’ door de haven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.