Nieuws Antwerpen Eerste tankstation in België omgedoopt tot elektrische hub

Eerste tankstation in België omgedoopt tot elektrische hub

Foto De Tijd

Eerste tankstation in België omgedoopt tot elektrische hub

ANTWERPEN – G&V Energy Group heeft, samen met Allego, het eerste tankstation van ons land omgedoopt tot laadhub voor elektrische wagens. “Dit is de allereerste snellaadlocatie waar de aanwezige benzine- en dieselpompen werden vervangen door High Power Chargers (HPC)”, klinkt het. Op termijn willen beide bedrijven honderd tankstations ombouwen.

Bestuurders van elektrische wagens kunnen sinds donderdag aan de Antwerpse Noorderlaan op een kwartier tijd hun auto opladen. “Ons concept houdt in dat bestuurders tijdens het wachten gebruik kunnen maken van allerhande faciliteiten zoals wifi of koffie”, zeggen de initiatiefnemers. Het Nederlandse Allego is al tien jaar actief in de sector van elektrische laadpalen.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) vindt de samenwerking met het Belgische G&V dan ook “een mooi huwelijk, waarbij de energietransitie meteen erg visueel wordt.” Het is de ambitie van Peeters om te zorgen voor een snelle uitbouw van publiek en private laadpunten in Vlaanderen. “Tegen 2025 moet de teller op 35.000 staan, dat wil zeggen om de 25 kilometer laadinfrastructuur langs de snelwegen en verkeersassen.”

Energie-hubs

De twee bedrijven willen dit jaar nog elf andere traditionele tankstations ombouwen tot ‘energie-hub’. Alle locaties – verdeeld over zes Belgische provincies – krijgen financiële steun van de Europese Unie. Concreet staan er aan de Noorderlaan vier snelladers met een vermogen van 300kW. De laadpunten zelf verdelen uitsluitend groene stroom.

Op termijn willen de bedrijven wel honderd tankstations omvormen tot moderne hubs. Ook Antwerps schepen voor mobiliteit Koen Kennis reageerde tevreden bij de opening. “Deze bedrijven delen, samen met onze stad, de ambitie om een mobiliteit te verzekeren die oog heeft voor de planeet.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.