Nieuws Antwerpen Eerste testvlucht met drone tussen Sint-Augustinus en UZA

Eerste testvlucht met drone tussen Sint-Augustinus en UZA

Eerste testvlucht met drone tussen Sint-Augustinus en UZA

WILRIJK/EDEGEM – Vandaag vond de allereerste testvlucht met een drone plaats tussen campus Sint-Augustinus en het UZA. De dronevluchten maken deel uit van het Helicus Aero Initiatief (HAI), een innovatief ecosysteem waarbij drones apotheekbereidingen en stalen van bloed, urine en menselijk weefsel vervoeren tussen de verschillende ziekenhuiscampussen.

De testvlucht die normaal vorige week een week eerder gepland was in aanwezigheid van Koning Filip kon vanwege het slechte weer niet doorgaan. Na heel wat overleg, technische voorbereidingen en afwachten van de geschikte weersomstandigheden, kon de eerste testvlucht met een drone dan toch plaatsvinden.

De drone steeg op vanop het dak van GZA Ziekenhuizencampus Sint-Augustinus in Wilrijk en maakte na een vlucht van ongeveer vijf minuten een veilige landing op het dak van het UZA in Edegem.

Mobiliteit is uitdaging

Vorig najaar kondigde GZA Ziekenhuizen aan als eerste partner mee in te stappen in het HAI.

Willeke Dijkhoffz, afgevaardigd bestuurder GZA: “In lijn met de hervormingen van minister van Volksgezondheid Maggie De Block gaan ziekenhuizen meer en meer samenwerken in netwerken. Mobiliteit wordt daardoor een steeds grotere uitdaging, zeker binnen een drukke stad als Antwerpen. Met dit innovatieve ecosysteem willen we dan ook tegemoetkomen aan de stijgende vraag naar efficiënt intern transport.”

HAI is een publiek-private samenwerking opgebouwd rond verschillende projecten, gecofinancierd door de overheid en leidende industriële partners, die door Helicus worden gecoördineerd. Vaste industriële partners vormen bijvoorbeeld skeyes, SABCA / Dassault Aviation, NSX, Baloise en Unifly.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.