Nieuws Antwerpen Eerste universitaire campus in Europa met deelsteps

Eerste universitaire campus in Europa met deelsteps

Eerste universitaire campus in Europa met deelsteps

ANTWERPEN – Bird, wereldwijd het belangrijkste systeem voor elektrische deelsteps, breidt zijn activiteiten in Antwerpen flink uit. Inwoners en studenten kunnen voortaan ook in Wilrijk met de Bird app gemakkelijk een elektrische step vinden, reserveren en gebruiken. Campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen is de allereerste universitaire campus in Europa waar deelsteps worden aangeboden.

Rector Herman Van Goethem.

Antwerpen was vorig jaar de vierde Europese stad waar Bird gelanceerd werd. Tot nu waren deelsteps enkel in het stadscentrum beschikbaar. Vandaag wordt het Bird-territorium uitgebreid met het grondgebied van Wilrijk, het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en Campus Drie Eiken.

Koen Kennis, Antwerps schepen voor Mobiliteit: “De stad Antwerpen tekent hiermee voor een Europese primeur: voor het eerst zal een universitaire campus voorzien worden van elektrische deelsteps.”

Betere mobiliteit voor Campus Drie Eiken

De komst van de deelsteps is een belangrijke stap in de ontsluiting van Campus Drie Eiken. “Voor studenten en medewerkers van de Universiteit Antwerpen is het niet vanzelfsprekend om de campus op een duurzame manier te bereiken”, legt rector Herman Van Goethem uit. “De busverbindingen van en naar het centrum van Antwerpen zijn verre van ideaal. De deelfietsen van Velo zijn populair, ook onder studenten, maar er is nog steeds geen station op of in de onmiddellijke buurt. De deelsteps maken het mogelijk om comfortabel naar de Bist in Wilrijk te gaan, waar dan kan overgestapt worden op het openbaar vervoer en waar wel een Velo-station is.”

De steps zijn beschikbaar tussen 4 uur ’s morgens en middernacht. Bird zorgt ervoor dat alle steps ’s nachts van de straat worden gehaald om ze opnieuw op te laden. De minimumleeftijd om met een Bird te rijden is 18.

Bird, met hoofdkantoor in Venice (Californië), werd in 2017 opgericht door vervoerspionier Travis VanderZanden. Op dit ogenblik is het bedrijf al aanwezig in meer dan 100 steden en universiteitscampussen wereldwijd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.