De fel uitgebreide bar voor ontbijt De fel uitgebreide bar voor ontbijt, waar je ook zoetigheden vindt voor teatime. © Jan Auman

Eerste vernieuwde Lunch Garden opent de deuren in Wijnegem: “Lunch en diner, maar ook ontbijt, aperitief en teatime”

Tien maanden na het faillissement, de sluiting van twintig van de 62 restaurants en doorstart dankzij het Antwerpse investeringsfonds CIM Capital van Marc Van Hool, opende in Wijnegem de eerste Lunch Garden nieuwe stijl de deuren. Fans hoeven niet te vrezen: de witloofrolletjes met ham en kaas, de balletjes in tomatensaus en vol-au-vent staan nog altijd op de kaart. Voortaan worden er opgeschept in een meer brasserie-achtige omgeving. “Lunchen, dineren, maar ook ontbijten, aperitieven en genieten van teatime: het kan in Lunch Garden voortaan ook meer relaxed”, aldus de nieuwe CEO Sabine Vanderveken.

Gezien de kapitaalsinbreng is het niet onlogisch dat het eerste van de 42 restaurants dat haar nieuwe gelaat toont, in het Antwerpse ligt, onderaan in het Wijnegem shoppingcenter. Het felle groen en geel uit het vorige logo zijn verdwenen voor en meer gedistingeerde huisstijl in jachtgroen en wit. Lunch Garden blijft een buffetrestaurant, maar krijgt meer dan ooit de allures van een brasserie.

Lunch Garden Wijnegem © Jan Auman

Geen klassiek buffet meer

Men stapt af van de klassieke buffetlijn. Je kan er nog steeds terecht voor een snelle hap op weg naar een vergadering, maar het nieuwe interieur nodigt ook uit om meer je tijd te nemen en om echt samen te eten met je gezelschap.

“Nadat je aan de centrale bar een voorgerecht hebt genomen, kan je dat eerst rustig gaan opeten. Om pas daarna opnieuw even aan te schuiven aan het buffet met de hoofdgerechten. Je hoeft niet langer alle gerechten in één keer op je dienblad te proppen”, gidst Sabine Vanderveken ons door de new look Lunch Garden.

Chef-kok Sidney Vermeulen is zelf van kindsaf fan van de Lunch Garden-balletjes en zegt dat ze nu nog smaakvoller zijn geworden. © Jan Auman

Niet alleen het traditioneel wat oudere Lunch Garden-publiek, maar ook kinderen zijn vaak fans van de klassiekers op de kaart. Ze kunnen het verblijf van mama en papa nu ook minder hectisch maken door zich even terug te trekken in de nieuwe speelhoek. En de tijd dat het personeel de vis of het vlees in ware gevangenisstijl en met soms zichtbare tegenzin op je bord keilde, zou ook tot het verleden moeten behoren.

Verzorgde bediening

“Onze vijfhonderd overgebleven vaste medewerkers krijgen versterking van duizend studenten. Allemaal krijgen ze een opleiding gericht op een professionele horecaservice en verzorgde presentatie”, verzekert Jorn Depreter, directeur aankoop en kwaliteit. “De recepten van onze iconische schotels werden nog meer verfijnd. Uit testen blijkt dat ze als smaakvoller worden ervaren.”

Dat kunnen wij bevestigen, alvast wat de vol-au-vent betreft, die dezer dagen trouwens ook in een wildvariant verkrijgbaar is. Gebleven zijn de milde prijzen. 13,99 euro voor dit mooi gepresenteerd smakelijk über-Belgisch bord is geen geld. Hilda Vos en Stijn De Wachter uit Schoten vonden hun hespenrolletjes ook erg lekker, al misten ze de slaatjes die je er vroeger apart bij kon nemen.

Jeroen Van Cleemput bedacht het nieuwe Lunch Garden-concept en in intoduceerde onder meer streekproducten zoals Elixir d’Anvers en Triple d’Anvers. © Jan Auman

Triple d’Anvers

Veel nieuwe gerechten bevat de kaart, die ook op elke tafel staat, niet. Al kan je ook voor een couscoussalade met gegrilde haloumi kiezen. Sommige restaurants hebben ook halalgerechten. De drankenkaart werd aangevuld met enkele lokale specialiteiten zoals in Wijnegem Tiple d’Anvers en Elixir d’Anvers.

Bij ons smaakte deze kennismaking naar meer. Ook de nieuwe Lunch Garden-ploeg heeft zichtbaar goesting om de geboden nieuwe kans te grijpen. Binnenkort krijgen ook de restaurants in Korbeek-Lo bij Leuven en Nijvel een make-over. “We kregen dit jaar al zeven miljoen klanten over de vloer en willen dat aantal opdrijven naar elf miljoen”, aldus CFO Caroline Breuer. “Een symbolisch aantal: zoveel als er Belgen zijn.”

Over Belgische eetgewoonten gesproken. Bij Lunch Garden gingen dit jaar 420 ton mosselen over de toonbank en 500.000 porties balletjes in tomatensaus.

Lunch Garden Wijnegem © Jan Auman

Lunch Garden Wijnegem © Jan Auman