Nieuws Antwerpen Eerste volautomatische wijnbar opent deuren in Antwerpen

Eerste volautomatische wijnbar opent deuren in Antwerpen

Eerste volautomatische wijnbar opent deuren in Antwerpen

ANTWERPEN – Our Daily Bottle, een succesvolle start-up webwinkel met wijnabonnementen, opent de deuren van haar unieke hybride retail wijnconcept The Tasting Room op de Vlaamsekaai in Antwerpen. Onderneemster Isabeau Sas, bezieler van beide concepten, daagt hiermee traditionele retail uit en speelt heel handig in op een combinatie van online en offline om alles in het teken van wijnbeleving te zetten.

In The Tasting Room wordt de drempel van het wijnwinkelen verlaagd. Je hoeft niet te kiezen op goed geluk, of met veel moeite aan de wijnhandelaar uit te leggen wat je nu precies graag drinkt. Je kan alles zelf makkelijk proeven, dankzij enomatic machines en software. Enomatic machines zijn automatische wijndispensers waar de klant door middel van zelfbediening de wijnen uit de webshop van Our Daily Bottle kan proeven én ook ineens online kan aankopen.

“Terwijl klassieke retailers nog hun weg aan het zoeken zijn online, zie je nu reeds online-first retailers experimenteren met offline showrooms. De toekomst van retail ligt dan ook in meer phygital benaderingen, waarbij consumenten ervaringen kunnen opdoen en genieten van een ontzettend vlotte bediening. Consumenten leren graag bij over wijnen. Ze zoeken kennis, en een goed verhaal om aan hun gasten te vertellen. In klassieke retail werkt de keuze vaak verlammend. Met The Tasting Room by Our Daily Bottle laten ze zien dat genieten en leren van wijnen perfect kan samengaan met de snelheid van een online retailer”, vertelt Tom Palmaerts, trendwatcher.

The Tasting Room is niet alleen een plek om wijn te proeven, kopen en drinken, maar ook om er iets over bij te leren. “Je kan hier terecht voor wijncursussen en begeleide digitale degustaties met de wijnmakers. The Tasting Room is interactief opgebouwd, met touch screens en QR-codes. Wil je iets meer weten over de wijnen? Scan de QR-code en de wijnmaker geeft je uitleg. Vind je de wijn lekker? Scan de QR-code en zet hem in je online winkelmandje. De volgende dag staat je aankoop voor de deur”, vertelt Isabeau Sas.

Met Our Daily Bottle, eerste online wijnabonnement en frisse e-commerce start-up, wou onderneemster Isabeau Sas vier jaar geleden de versufte wijnhandel nieuw leven inblazen en wijn weer hip en trendy maken voor een jongere generatie consumenten. De start-up evolueerde dit jaar naar een scale-up dankzij een exponentiële groei. Met dit hybrid retailconcept wil Our Daily Bottle de volgende stap zetten in het groeiverhaal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.