Nieuws Antwerpen Egemin Automation stapelt chocolade voor Ferrero

Egemin Automation stapelt chocolade voor Ferrero

Egemin Automation stapelt chocolade voor Ferrero

egeminHet chocoladebedrijf Ferrero Ardennes laat zijn magazijn- en transportinstallaties in Aarlen moderniseren door Egemin Automation. Het bedrijf uit Zwijndrecht had eerder al een gedeelte van het werk afgeleverd. Tijdens de recente vakantieperiode zijn de volledige sturingen van twee automatische kranen vernieuwd. In de volgende zomer zal de rest van de installaties aangepakt worden.

Ferrero produceert in Aarlen oa. de wereldbekende Kinder Surprise-eieren, de Kinder Schoko-Bons en de Raffaello’s. Elke dag worden 2 miljoen eieren geproduceerd en 4 miljoen Raffaello’s. De fabriek is in die mate up to date dat het magazijn en het transport naar de opslagplaatsen volledig geautomatiseerd zijn. De palletconveyors voeren de pallets aan vanuit ee productielijnen en brengen ze naar het magazijn dat uitgerust is met vier automatische palletkranen. De palletkranen zetten de ladingen dubbeldiep weg, per twee, achter elkaar in de stellingen.

“De magazijninstallatie is nu een kleine 15 jaar in dienst”, zegt marketing manager Michaël Coryn van Egemin Automation. “Wij hebben die overigens destijds nog zelf geïnstalleerd. “Ferrero wilde zijn logistieke operaties in Aarlen niet in het gedrang laten komen door een verouderde installatie. Vandaar de opdracht om de volledige sturingen van de kranen te vernieuwen.”

Egemin heeft van de vakantieperiode gebruik gemaakt om twee van de vier installaties aan te pakken. Een kraan was al verleden jaar gemoderniseerd. De laatste kraan zal dan in 2014 omgebouwd worden. “Door die gefaseerde ombouw heeft Ferrero de productie niet moeten stillen leggen,” zegt Michaël Coryn.

De groep Egemin levert automatiseringsprojecten die de logistieke operaties en de productieprocessen van bedrijven verbeteren. Het bedrijf uit Zwijndrecht levert daarbij maatwerk waardoor de klanten hun concurrenten een stap voor blijven. Doelmarkten zijn vooral distributie en logistiek, life sciences, de voedingsindustrie, olie en gas, papier en print en infrastructuur. De groep tekende verleden jaar voor een omzet van pakweg 110 miljoen euro. Bij het bedrijf werken zo’n 620 mensen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer