Nieuws Antwerpen Egemin Automation versterkt expansie richting Frankrijk

Egemin Automation versterkt expansie richting Frankrijk

Egemin Automation versterkt expansie richting Frankrijk

vercammenEgemin Automation heeft een tweede vestiging geopend in Frankrijk. De versterking van de export is een van de strategische doeleinden bij het automatiseringsbedrijf uit Zwijndrecht. Het management heeft in dit opzicht gekozen voor Dijon. Van daaruit zullen het zuiden van Frankrijk, de grote indsutriële regio rond Lyon en Franstalig Zwitserland aangepakt worden.

Egemin Automation is een integrator van automatiseringsprojeten in de logistiek en in de productie; het gaat erom de processen van industriële bedrijven en de openbare infrastructuur te verbeteren. Het bedrijf zit onder de hoofding van de Antwerpse holding Ackermans & van Haaren.

De snelle expansie van het bedrijf in Frankrijk is opmerkelijk. Verleden jaar steeg de order intake van de vestiging in Maxéville met liefst 50%. De Franse dochteronderneming van Egemin realiseerde in 2013 met 20 werknemers een omzet van 15 miljoen euro. Het kan dus kennelijk nog beter. Vandaar de optie om in Dijon een bijkomend verkoopskantoor neer te zetten. “Als locatie voor onze nieuwe vestiging viel de keuze heel snel op Dijon” zei country manager Frankrijk, Thierry Belissa.

Egemin realiseerde verleden jaar een nettowinst van 2,4 miljoen euro, 33% meer dan in 2012. Er kwamen voor liefst 116 miljoen euro aan bestellingen binnen, ook alo 10% meer dan het jaar ervoor.

CEO Jan Vercammen schrijft de sterk verbeterde prestaties toe “aan de verdere optimalisering van de interne processen op he vlak van verkoop en productie.”

Voor 2014 is een order intake van 125 miljoen euro gebudgetteerd. Een en ander moet vooral uit de groei van de export komen. Vandaar ook de versterkte initiatieven richting Frankrijk.

Egemin Autonation stelt vandaag zo’n 650 mensen tewerk. Tegen het einde van het lopende boekjaar zou de teller op 700 kunnen staan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.