Nieuws Antwerpen Egemin Automation vormt team met Still

Egemin Automation vormt team met Still

Egemin Automation vormt team met Still

egeminEgemin Automation en heftruckspecialist Still  hebben hun samenwerking versterkt. De twee bedrijven slaan de handen ineen om klantspecifieke, geautomatiseerde oplossingen te bieden voor elke inzetbehoefte.

De samenwerking tussen Egemin Automation uit Zwijndrecht en Still heeft al een merkwaardige ontwikkeling doorgemaakt. Egemin was al sinds 1958 importeur voor Still. Daarnaast voorziet de logistieke automatiseringsspecialist al enkele jaren op projectbasis Still-trucks van de nieuwste technologieën, zodat deze automatisch kunnen worden ingezet. Met de overname van Egemin Automation door de Duitse Kion Group is die samenwerking definitief bekrachtigd. Still maakt immers eveneens deel uit van de Kion Group.

Still is een van de marktleiders op het gebied van klantspecifieke, premium oplossingen voor de intralogistiek. Egemin Automation richt zich op turnkey geautomatiseerde material handling oplossingen voor intern transport en opslag.

Met de nieuwe samenwerking worden die krachten gebundeld en ontstaat een team van 350 automatiseringsexperts, met kennis in vrijwel alle marktsegmenten. “Wij kunnen als één, grote aanbieder de markt benaderen”, stelt Jean-Paul Dubois, Managing Director Still Benelux. “De Benelux is één van onze belangrijkste markten. Aangezien we nu tot dezelfde groep behoren, kunnen we nog nauwer samenwerken met Still”, voegt Jan Vercammen, CEO en Managing Director bij Egemin Automation, toe.

Dat Still met onder andere de introductie van iGoEasy, een flexibele en intuïtieve oplossing voor het automatiseren van een of enkele trucks met behulp van iPads, reeds eerder op eigen voet succesvolle stappen heeft gezet op het gebied van automatisering van intern transport, zien Dubois en Vercammen als voordeel. Beide partners versterken elkaar.

“Waar de eerder door Still gepresenteerde oplossingen interessant zijn voor het automatiseren van een deel van het bedrijfsproces, zijn de oplossingen van Egemin Automation voor een totaal andere doelgroep bestemd, en juist interessant voor bijvoorbeeld het automatiseren van volledige magazijn-operaties”, weet Dubois. “Door onze know-how en ervaringen te bundelen, bieden we de markt een one-stop-shop oplossing, waar de klant voor álle automatiseringsvraagstukken terecht kan.”

Volgens Vercammen neemt de behoefte aan die totaaloplossing toe. “Traditioneel zijn Europa en Noord-Amerika de regio’s waarin het meest wordt geautomatiseerd, met het kostenplaatje natuurlijk al belangrijkste drijfveer”, stelt hij. Maar er zijn uiteraard meer factoren die automatisering interessant maken, zoals veiligheid, kwaliteit en het beheersbaar maken en houden van (magazijn)processen. “Het kunnen aanbieden van een totaalpakket is dan van essentieel belang”, aldus Vercammen.

Egemin Automation ontwikkelt, integreert en onderhoudt logistieke automatiseringsoplossingen voor een efficiëntere interne logistiek en goederenbehandeling in magazijnen, productie en distributie. Egemin Automation biedt standaardoplossingen en werkt oplossingen op maat uit waarmee klanten hun concurrenten een stap voor blijven. Doelmarkten zijn distributie en logistiek, de farmaceutische industrie, voedingsindustrie en productiebedrijven. Egemin werkt internationaal vanuit de hoofdzetel in Zwijndrecht en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Bij het bedrijf zijn 350 medewerkers in dienst.

Egemin Automation maakt sinds augustus 2015 deel uit van de wereldwijde Kion Group, één van de toonaangevende spelers in intralogistiek. De Kion Group – die de zeven merken Linde, Still, Fenwick, OM Still, Baoli, Voltas en Egemin Automation omvat – is de grootste fabrikant van industriële heftrucks in West en Oost Europa, de wereldwijde nummer twee in de industrie en de grootste buitenlandse leverancier in China. De KION Group is gevestigd in Wiesbaden, Duitsland, en is aanwezig in meer dan 100 landen. De Kion Group stelde in 2014 bijna 23.000 personen te werk en behaalde een omzet van ongeveer 4,7 miljard euro.

Foto: Jean-Paul Dubois (links) van Still en Jan Vercammen van Egemin Automation.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.