Nieuws Antwerpen Egemin automatiseert heftrucks van Still

Egemin automatiseert heftrucks van Still

Egemin automatiseert heftrucks van Still

egemin mikoHet automatiseringsbedrijf Egemin realiseerde bij het verpakkingsbedrijf Miko Pac uit Turnhout een heuse primeur. De technici uit Zwijndrecht installeerden hun technologie op een aantal onbemande heftrucks van Still. Miko beschikt daardoor voortaan over een automatisch magazijn met traditionele heftrucks.

Miko opteerde voor een smallegangenmagazijn om op die manier de beschikbare ruimte beter te kunnen benutten voor de opslag van verpakkingsmateriaal. Bovendien heeft het bedrijf dan ook geen speciale uitrusting nodig om hoog te kunnen stapelen. “Met dezelfde bezetting kunnen we voortaan nu dubbel zoveel palletvolume aan,” heeft Frank Michielsen van Miko berekend. Het koffiebedrijf liet daartoe een aantal zogenaamde reachtrucks (capaciteit 9 meter hoog) en smallegangentrucks (12 meter) van Still automatiseren door Egemin.

Twee reachtrucks voeren automatisch pallets af naar een bufferzone. Daar worden ze opgepikt door drie smallegangentrucks. Beide types trucks hebben hetzelfde automatiseringspack dat gebaseerd is op de standaard egv-sturing van Egemin. Agv staat voor automatisch geleide voertuigen. Egemin moest op die manier enkel de bestaande configuratie toepassen op de trucks. Als ze de pallets opgehaald hebben verdelen de onbemande toestellen de lading over 16 verschillende gangen. Aangezien Miko verschillende pallettypes door elkaar gebruikt verschillen ze van hoogte, breedte en diepte. De positionering om te kijken of er in het rek plaats beschikbaar is gebeurt via laser- en reflectortechnologie. Daarnaast ontwikkelde Egemin ook technolgie voor fijnpositionering om het pallet op het rek te plaatsen of om het er weer weg te halen.

“Het grootste voordeel van onze automatisering is de verhoogde efficiëntie in onze logistieke operaties”, zegt Frank Michielsen. “Je kunt veel preciezer werken en de palletruimte is in het smallegangenmagazijn verdubbeld.”

Volgens Michaël Coryn van Egemin is het project bij Miko echt wel een heuse primeur. De installatie van agv-technologie op de trucks van Still is de facto een sterke prestatie. “We zijn daardoor best trots op de uitvoering van dit contract” zegt hij.

Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke bewegingen en de productieprocessen van ondernemingen verbeteren. Het gaat daarbij steeds om maatwerk. “Wij doen het onderhand uitstekend”, zegt Coryn. “In de pipeline steken overigens nog verscheidene belangrijke contracten. Wij doen het vandaag vooral goed in Frankrijk en Zwitserland. Wij zullen onze gebudgetteerde cijfers zeker passeren.”

De groep Egemin tekende verleden jaar voor een omzet van 110 miljoen euro. Het bedrijf stelt zo’n 620 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer