Nieuws Antwerpen Egemin bouwt automatisch diepvriesmagazijn

Egemin bouwt automatisch diepvriesmagazijn

Egemin bouwt automatisch diepvriesmagazijn

Totaal_3 Egemin Automation gaat voor de producent van diepgevroren voedingsmiddelen Crop’s een nieuw diepvriesmagazijn bouwen op de productiesite van Ooigem. Egemin gaat het magazijn ook automatiseren. De investering van liefst 20 miljoen euro moet de groeiplannen van Crop’s de komende jaren ondersteunen. Het nieuwe hoogbouwmagazijn komt naast het bestaande diepvriesmagazijn en de productiefabriek.

Egemin levert een totaalconcept voor Crop’s en neemt de volledige bouwkundige en de logistieke inrichting van het magazijn voor zijn rekening. Dit is nieuw voor Egemin. De bouwkundige werken omvatten onder meer de funderingswerken, isolatie, dakbedekking, koeling, zuurstofreductie, branddetectie, verlichting en elektriciteit. Het logistieke gedeelte omvat de silobouw voor de rekken en alle automatiseringstechnologie inclusief 5 automatisch gestuurde opslagkranen, de conveyortechniek en bovenliggende WMS-software voor aansturing van alle goederenstromen. De werken gaan van start midden september. Het totale project heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

Het diepvriesmagazijn wordt 82 meter lang, 38 meter breed en 41 meter hoog, meteen het hoogste automatisch diepvriesmagazijn in de Benelux. Het zal op 15 opslagniveaus en in 5 kraangangen plaats bieden voor ruim 20.000 pallets met diepgevroren groenten en fruit. Pallets in het magazijn kunnen zowel vanuit de productiefabriek als van externe locaties ingevoerd worden. Voor de inslag wordt iedere pallet gecontroleerd op afmetingen en gewicht. Externe en industriële pallets, goed voor 20% van de totale opslagcapaciteit, worden eerst op een slave pallet geplaatst. Dat moet het opslagproces in het automatisch magazijn optimaliseren. Partner Stow zal de constructie van de silobouw voor zijn rekening nemen. De 5 kranen worden geleverd door Duitse partner MIAS.

E’wms, Egemins magazijnbeheersoftware, staat in voor het beheer van de orders en de voorraad. De software neemt de volledige logistieke aansturing van alle transport- en opslagsystemen op zich, van de inslag en opslag in het magazijn tot uitslag en transport naar de verzendingszone.

Egemin en Crop’s hebben voorts een tweejarige onderhoudsovereenkomst afgesloten om de logistieke installaties in het diepvriesmagazijn optimaal te laten werken. Die overeenkomst houdt onder meer 24/7 stand-by service, correctief en preventief onderhoud en een beschikbaarheidsgarantie in.

Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven verbeteren. Egemin biedt maatwerk waarmee klanten hun concurrentie een stap voor blijven. Doelmarkten zijn distributie en logistiek, life sciences, voedingsindustrie, olie en gas, papier en print en infrastructuur. Egemin benadert de markt vanuit vier divisies. Handling Automation automatiseert interne logistiek en goederenbehandeling. De divisie Life Sciences zorgt voor validatie, compliance en automatisering. Process Automation biedt procesautomatisering aan de voeding, olie en gas, nutsector en chemische industrie. Infra Automation automatiseert bruggen, sluizen, tunnels, stuwen en pompgemalen. Egemin zorgt voor professioneel advies, integrale projectuitvoering en technische ondersteuning tijdens de volledige levensduur van de installaties. Egemin werkt internationaal vanuit de hoofdzetel in Zwijndrecht en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Bij het bedrijf zijn 770 medewerkers in dienst.

Crop’s is van zijn kant een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in de productie van diepvriesgroenten, diepvriesfruit en kant-en-klare diepvriesmaaltijden. De groep stelt in totaal 260 mensen te werk in de hoofdzetel in Ooigem , en draait een geconsolideerde jaaromzet van 290 miljoen euro. Naast de hoofdzetel in Ooigem heeft Crop’s ook groentevestigingen in Wallonië, Portugal, Spanje, en fruitvestigingen in Servië, Marokko en Costa Rica.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.