Nieuws Antwerpen Egemin haalt weer kaap van 120 miljoen euro

Egemin haalt weer kaap van 120 miljoen euro

Egemin haalt weer kaap van 120 miljoen euro

egeminetjeEgemin Automation heeft in 2013 een omzet gerealiseerd van 105 miljoen euro. Dit was een stuk minder dan in 2012 maar dat komt “omdat wij als projectbedrijf afhankelijk zijn van de order intake”, zegt Michaël Coryn van het bedrijf. “We gaan er vanuit dat we het lopende jaar zullen afsluiten op 120 tot 122 miljoen euro.”

Egemin Automation uit Zwijndrecht ontwikkelt automatiseringsoplossingen voor de industrie.  Het gaat dan vooral om systemen voor de voedingsindustrie, de distributiesector en de logistiek, de geneeskunde en de olie- en gassector. De oplossingen van Egemin moeten de operationele processen verbeteren, tot lagere kosten leiden en een hogere betrouwbaarheid van de machines garanderen. Egemin is daarbij vanuit Zwijndrecht uitgegroeid tot een internationale speler.

“Wij benaderen de markt vanuit vier divisies”, zegt Michaël Coryn. “Handling Automation automatiseert de interne logistiek en de goederenbehandeling.  De divisie Life Sciences zorgt voor validatie, compliance en automatiseringen. Process Automation biedt systemen voor procesautomatisering aan en Infra Automation automatiseert bruggen, sluizen, stuwen en pompgemalen. Het gaat dan zowel om professioneel advies, integratie, projectuitvoering en technische ondersteuning.”

Het bedrijf vernieuwde onlangs zijn lijn aan AGV’s (automatisch geleide voertuigen), het succesproduct waarmee Egemin tijdens de afgelopen jaren de logistiek binnen tientallen bedrijven optimaliseerde. De nieuwe modellen kunnen hun lasten nog hoger heffen en nog zwaardere gewichten tillen. “Dat maakt ze meteen ook bruikbaar voor een ruimere waaier aan toepassingen dan de huidige reeks”, zegt Coryn. “Ondanks de uitbreiding blijft de prijs evenwel gelijk.”

De nieuwe tuigen worden conceptueel ontwikkeld in Zwijndrecht. Ze worden naderhand gebouwd bij partners in het buitenland. De afwerking en de elektronische installatie gebeurt dan weer bij Egemin zelf.

Egemin Automation verkoopt wereldwijd tussen de 150 en de 250 toestellen per jaar en installeert elk jaar zo’n 40 tot 50 systemen.

Bij Egemin werken 770 man.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.