Nieuws Antwerpen Egemin installeert hoge magazijnkranen bij IVC

Egemin installeert hoge magazijnkranen bij IVC

Egemin installeert hoge magazijnkranen bij IVC

egeminavelgemDe leverancier van automatiseringssystemen Egemin installeert een nieuw hoogbouwmagazijn bij vinylproducent IVC in Avelgem. De silobouwconstructie is intussen afgewerkt. Onlangs zijn de 35 meter hoge en 13 ton zware magazijnkranen in hun positie gehesen tussen de rekken.

IVC produceert een compleet gamma van recycleerbare designvloeren in vinyl. “Door de continue groei en het daarmee gepaard gaande plaatsgebrek had de fabriek nood aan uitbreiding”, zegt Henk Deloof, commercieel manager bij Egemin Automation. “Onze software beheert het hoogbouwmagazijn, de pickingzone op de verdieping boven de verzendzone en de transporten naar en vanuit beide zones. De oplevering van de systemen is voorzien tegen het einde van dit jaar.”

De magazijnkranen moeten instaan voor de automatische opslag van pallets met afgewerkte Moduleo-vinylvloeren (Luxuary Vinyl Tiles). Het magazijn biedt in totaal plaats voor 10.600 pallets en telt dertig niveaus voor pallets met verschillende hoogte. De kraangangen hebben elk een lengte van 78 meter. Momenteel worden de dak- en gevelplaten aan de magazijnrekken bevestigd en wordt de verbindings- en voorzone van het magazijn ingericht met rollen- en transferbanen en palletliften. Na de zomer wordt de afgewerkte installatie onderworpen aan uitgebreide softwaretests. De installatie moet tegen de herfst operationeel zijn.

Egemin Automation uit Zwijndrecht is gespecialiseerd in de uitbouw van automatische magazijn- en distributiesystemen die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven moeten verbeteren. De marktsegmenten zijn distributie en logistiek, life sciences, voedingsindustrie, olie en gas, papier en print en infrastructuur.

De IVC Group rond industrieel Filip Balcaen produceert vloerbedekkingssystemen in vinyl en wil daartoe zijn opslagmagazijn nabij de productiefabriek in Avelgem moderniseren. Het bedrijf bestelde eind vorig jaar een compleet systeem dat moet instaan voor volautomatisch transport en opslag van afgewerkte producten tussen productie, magazijn en verzending. De omvangrijke installatie omvat naast een automatisch hoogbouwmagazijn, AGV’s en conveyors ook een uitgebreide pickingzone waar verzendingen voor de klant worden samengesteld.

Het automatisch magazijn komt in een nieuw gebouw aan de overzijde van de bestaande gebouwen waar de productie is gevestigd. De verbinding tussen het bestaande en het nieuwe gebouw wordt voorzien via een conveyorbrug. Hier zal een transferwagen het transport van afgewerkte Moduleo-vinylvloeren tussen productie en het magazijn en verzending voor zijn rekening nemen.

Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven moeten verbeteren. De marktsegmenten zijn distributie en logistiek, life sciences, voedingsindustrie, olie en gas, papier en print en infrastructuur.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.