Nieuws Antwerpen Egemin zoekt bekwame ingenieurs

Egemin zoekt bekwame ingenieurs

Egemin zoekt bekwame ingenieurs

vercammenEgemin Automation heeft een sterk jaar achter de rug. Het bedrijf boekte een nettowinst van 2,4 miljoen euro in 2013, een stijging van 33% ten opzichte van 2012. Er werden voor 116 miljoen euro aan bestellingen genoteerd, wat zes miljoen meer is dan het vooropgestelde budget en een stijging van bijna tien procent tegenover 2012.

“In 2010 lanceerden we ons nieuw strategisch plan, Strategy 2015, waarvan de implementatie momenteel op volle toeren draait. En dat werpt zijn vruchten af”, aldus Jan Vercammen, CEO bij Egemin Automation. “Daarnaast hebben we onze interne processen verder geoptimaliseerd en werken we sterk op KPI’s, zowel op het vlak van verkoops- als operationele processen. De voorbije 6 jaar hebben we twee economische crisissen goed doorstaan door elk jaar opnieuw positieve resultaten neer te zetten.”

De strategie rust op drie pijlers: “We werken enerzijds heel sterk marktgericht waarbij we ons voornamelijk concentreren op de farmaceutische industrie, voeding en distributie, maar ook op niches zoals tank terminals, chemie, infrastructuur. In deze sectoren zijn we sterk gespecialiseerd. Daarnaast hechten we veel belang aan account management. We rukken niet enkel uit voor grote projecten maar proberen onze klanten zo goed mogelijk te helpen in elk aspect van hun business. We willen daarbij optreden als een betrouwbare adviseur en aanbieder van lifecycle services. Ten derde willen wij onze klanten wereldwijd bedienen. We volgen hen letterlijk tot aan de andere kant van de wereld om de door hun gevraagde projecten te realiseren.”

In 2014 mikt Egemin op een order intake van 125 miljoen euro. Die groei moet zowel komen van de vier verschillende divisies als van alle landen waar Egemin een eigen vestiging heeft. “Internationale expansie zal een cruciale rol spelen in onze groeiplannen.”

Om de stevige groei te ondersteunen, heeft Egemin Automation in 2013 een vijftigtal extra werknemers aangenomen, gespreid over de verschillende vestigingen in Europa, Noord-Amerika, en Azië. Dat bracht het totaal in 2013 op 650 personeelsleden. “Tegen eind 2014 verwachten we dat de teller voor de volledige groep op 700 staat. We blijven dus op zoek naar bekwame ingenieurs en proberen die via verschillende kanalen en initiatieven te bereiken, zelfs nog voor ze hun studies afwerken”, besluit Jan Vercammen.

Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven en openbare infrastructuur verbeteren. Egemin biedt maatwerk waarmee klanten hun concurrentie een stap voor blijven. Doelmarkten zijn distributie en logistiek, life sciences, voedingsindustrie, olie en gas, papier en print en infrastructuur.

Egemin benadert de markt vanuit vijf divisies. Handling Automation automatiseert interne logistiek en goederenbehandeling. De divisie Life Sciences zorgt voor validatie, compliance en automatisering. Process Automation biedt procesautomatisering aan de voeding, olie en gas, nutsector en chemische industrie. Infra Automation automatiseert bruggen, sluizen, tunnels, stuwen en pompgemalen. Consulting & Services verleent managementadvies vanuit stevig onderbouwde expertise die op de industriële praktijk is gebaseerd. Egemin zorgt voor professioneel advies, integrale projectuitvoering en technische ondersteuning tijdens de volledige levensduur van de installaties.

Egemin werkt internationaal vanuit de hoofdzetel in Zwijndrecht en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Bij het bedrijf zijn 650 medewerkers in dienst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.