Nieuws Antwerpen Eiffage geeft Smulders Groep nieuwe perspectieven

Eiffage geeft Smulders Groep nieuwe perspectieven

Eiffage geeft Smulders Groep nieuwe perspectieven

smuldersDe overname van de Groep Smulders door de Franse groep Eiffage trekt ook voor de werknemers van de Vlaamse bedrijven de toekomstperspectieven weer breed open. Zo voor de vestiging in Hoboken, Smulders Projects Belgium, Iemants in Arendonk en Willems Staalconstructies in Balen. De drie bedrijven kwamen in moeilijkheden door het faillissement van de Nederlandse holding boven de Groep Smulders.

Door snel de WCO-procedure (de wet op de continuïteit van de ondernemingen) in te schakelen en via de handelsrechtbank de leefbaarheid van de ondernemingen uit de groep aan te tonen staat de Groep Smulders ondertussen weer op de sporen. Zoöok de vestiging in het Nederlandse Helmond (Smulders Prjects) en het Poolse Spomasz in Zary. Binnen de WCO-procdure is immers contact gelegd met de Franse bouwgroep Eiffage die best de commerciële mogelijkheden van de groep onderkende. Per 28 juni werd een voorlopige overeenkomst gesloten met de divisie Métal van Eiffage. Op 25 september jl. werd het voorlopige akkoord definitief onderschreven waardoor Eiffage een meerderheidsparticipatie van 87% kon nemen in de groep.

“Meteen ziet de toekomst er voor de 770 werknemers van de Groep Smulders er weer heel wat beter uit”, zegt Jan Van Eyken van het bedrijf. “Vooral omdat de groep er de facto operationeel heel goed voorstaat. Het orderboekje is voor de vijf ondernemingen goed gevuld.” Tijdens het vorige boekjaar waren de vijf ondernemingen uit de groep goed voor een globale omzet van 200 miljoen euro.

Ook in Hoboken liggen de kaarten weer goed. Smulders Projects Belgium is er gevestigd op de terreinen van het vroegere Cockerill Yards. De reusachtige Titan hefkraan van de vroegere Antwerpse scheepswerf is er nog steeds actief. Volgens commercieel directeur Albert Smulders heeft Hoboken weer alle kansen. Het bedrijf heeft bestellingen lopen tot in 2015. Omdat Eiffage en haar divisie Métal ongetwijfeld verder willen investeren in de uitbouw van offshore windmolenparken zal Hoboken nieuwe kansen krijgen. In de afgelopen jaren heeft Smulders Projects Belgium bv. 70% van alle stalen funderingen aangemaakt die vandaag de windmolens in de Belgische Noordzee dragen.

De leiding over de Smulders Groep is vandaag in handen van Raf Iemants, Patrick Maes; Günther Sannen en Albert Smulders.

Eiffage tekent vandaag als Franse groep voor een omzet van zowat 14 miljard euro. Het concern stelt in zijn vijf divisies (bouw, energie, openbare werken, metaal en concessies) in totaal 70000 mensen tewerk. Eiffage is de vijfde grootste Europese bouwgroep.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer