Foto: WDK Foto: WDK

Einde van een tijdperk: geen ‘Janssen’ meer binnen Johnson & Johnson

Farmareus Johnson & Johnson schrapt de verwijzing naar Janssen Pharmaceutica, het bedrijf uit Beerse dat in 1961 overgenomen werd door de groep. De medicijnenafdeling wordt herdoopt tot ‘Johnson & Johnson Innovative Medicine’. Ook het bedrijfslogo ondergaat een facelift.

Janssen Pharamaceutica werd in 1953 opgericht door dr. Paul Janssen uit Beerse. Acht jaar later kwam het bedrijf onder de vleugels van Amerikaans farmagigant Johnson & Johnson terecht, maar de naam Janssen bleef behouden, tot nu.

In de toekomst zal de medicijnenafdeling de naam Johnson & Johnson Innovative Medicine dragen. “De kracht van één enkele, iconische naam is enorm”, verklaart CEO Joaquin Duato de beslissing. De afdeling medische technologie droeg al de naam Johnson & Johnson MedTech.

Janssen heeft naast een hoofdzetel in Beerse nog vestigingen in Geel, Olen en Merksem. Het bedrijf telt 5.000 werknemers in België, waarvan het overgrote deel op de onderzoekscampus in Beerse. Vorige maand werd bekendgemaakt dat Johnson & Johnson zijn afdeling vaccin- en infectieziekten wil sluiten, maar dat zou weinig tot geen gevolgen hebben in Beerse.

Nieuw logo

Ook het logo ondergaat een transformatie, na wel 136 jaar. De rode kleur blijft behouden, maar het lettertype wordt moderner. Het sierlijke handschrift wordt vervangen door alleenstaande letters, een ampersand verbindt de twee delen. Het originele logo dateert van 1887, het is een van de langst bestaande bedrijfslogo’s ooit.

Foto: Johson & Johnson
Foto: Johson & Johnson