In 1933 opende de slagerij op de Gallifortlei 141 de deuren. Vanaf 1957 runde Louis Van Cauwenbergh, Freddy’s vader, de zaak. Hij bouwde het uit tot een begrip in Deurne. Freddy herinnert zich met trots hoe hij als jonge knaap zijn vader hielp en zijn passie voor het slagersvak ontwikkelde tijdens vakwedstrijden.
“Ik herinner me nog hoe ik met mijn beuling naar Frankrijk reed. Daar werd mijn beuling verkozen tot de lekkerste van het land. Dat zijn momenten die ik nooit vergeet”, zegt Freddy trots, wijzend naar de volle trofeekast in de zaak.
In 1992 nam Freddy het stokje officieel over. Maar zijn vader bleef tot zijn overlijden in 2013, als 85-jarige, op de achtergrond helpen, terwijl hij meer tijd doorbracht met zijn kinderen en kleinkinderen. “We zijn altijd een echte familiezaak geweest”, vertelt Freddy. “Zelfs het personeel wordt na een tijd een beetje familie.”
Energie
De afgelopen jaren waren zwaar voor de slagerij. De coronapandemie en stijgende energieprijzen zorgden voor financiële druk. “Ik dacht toen serieus na om ermee te stoppen”, geeft hij toe. “De energiefacturen liepen zo hoog op dat ik zelfs een van mijn diepvriezers moest uitschakelen. Gelukkig stabiliseerden de prijzen en kon ik opnieuw normaal werken.”
Na jarenlang werken heeft Freddy besloten dat het tijd is voor iets anders. “Ik wilde mijn zeventigste verjaardag als keerpunt nemen”, zegt hij. Het personeel heeft ondertussen elders werk gevonden en de slagerij staat te koop. Freddy hoopt dat een opvolger zijn familietraditie kan voortzetten.
“De vraag in de buurt is enorm. Ik weet zeker dat een gemotiveerde overnemer hier succes zal hebben. Ik ben bereid om een nieuwe slager mee in te werken. Deze zaak heeft potentieel, dus ik hoop dat iemand de kans grijpt om de slagerij voort te zetten.”
