Nieuws Antwerpen Ekerse ResiGrass opent Duitse kunstgraszaak

Ekerse ResiGrass opent Duitse kunstgraszaak

Ekerse ResiGrass opent Duitse kunstgraszaak

EKEREN – ResiGrass is sinds kort fysiek aanwezig op de Duitse markt met een eigen filiaal in Düsseldorf. De Antwerpse pionier in kunstgras zorgt hiermee voor een primeur. Het is de allereerste kunstgraszaak, compleet met showroom en volwaardige buitenruimte, in Duitsland.

Annemie Baeyaert.

Sinds de opstart van ResiGrass in 2003 onderging het concept van kunstgras een serieuze evolutie. In de beginjaren werd het vooral toegepast in de voetbalwereld. Ondertussen is kunstgras al beter ingeburgerd en vindt het ook zijn weg naar particulieren, tuinen, scholen, bedrijven en andere sportdisciplines. Het bedrijf aan de Kapelsesteenweg in Ekeren wordt sinds 2013 geleid door Annemie Baeyaert.

Eerste buitenlandse vestiging

ResiGrass is al een paar jaar actief in Duitsland via de online kanalen en enkele lokale partners. “Die zien kunstgras echter niet als hun hoofdactiviteit”, verduidelijkt Annemie Baeyaert de keuze om in Düsseldorf een eigen filiaal op te starten. “De uitgestrekte Duitse markt biedt voor ons heel wat potentieel. Met onze nieuwe vestiging in Duitsland zetten we nu voor het eerst zelf echt voet aan de grond buiten onze landsgrenzen.”

Het Ekerse bedrijf zal er op maat gaan werken. “De samenstelling van de collectie kunstgras wordt qua kleur, densiteit en hoogte volledig afgestemd op de vraag in de markt. Die kan tussen landen en zelfs regio’s danig verschillen afhankelijk van de voorkeur en de smaken van de mensen ter plaatse.”

Duurzaam

ResiGrass werkt volop aan een oplossing om kunstgras op het einde van de levensduur als product volledig recycleerbaar te maken. “Het is de bedoeling dat hiervan dan nieuw kunstgras wordt gemaakt of andere producten in plastic”, aldus Annemie Baeyaert. De productie zelf gebeurt in België en Nederland.

Het Ekerse bedrijf doet er alles aan om de afvalberg door het gebruik en de installatie van kunstgras zo beperkt mogelijk te houden. “Kleine restrollen worden verkocht met interessante kortingen en de echt kleine restjes kunstgras bezorgt ResiGrass aan scholen om ermee te knutselen.”

Naast Duitsland en België is ResiGrass ook actief in Nederland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland, maar daar hebben ze geen eigen vestiging.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.