Nieuws Antwerpen El Gusto Loco gooit roer om door corona

El Gusto Loco gooit roer om door corona

El Gusto Loco gooit roer om door corona

El Gusto Loco, dat al 5 jaar non-alcoholische gefermenteerde frisdranken, waterkefir en drinking vinegars, produceert, heeft het roer volledig omgegooid tijdens de coronaperiode. Door de sluiting van de horeca, cateraars en events zag het bedrijf uit Boom de omzet meer dan halveren. Ze bieden nu starters en ontwikkelaars de mogelijkheid om in kleine batches te produceren.

De vraag om in private label te produceren en half fabricaten te leveren van de waterkefir en de drinking vinegar is groter dan ooit. El Gusto Loco wil dan ook starters en bedrijven, die een nieuw product op de markt willen brengen, met of zonder half fabricaat, helpen met kleinere batches en de expertise van fermentatie.

De gefermenteerde markt, zowel in dranken als voeding, wordt groter omdat het de microbioom ondersteunt. Gedurende 5 jaar heeft Patrick Staes, co-founder van El Gusto loco en bio-technoloog van opleiding, de nodige expertise opgedaan binnen die gefermenteerde markt.

“Het is mijn doel om starters te helpen met die expertise en hen de mogelijkheid te geven hun product in kleinere batches te testen en op de markt te brengen”, zegt Patrick Staes. “De struggle die wij moesten doorstaan om van keuken-zolder producent naar een eigen productie te evolueren, wil ik verkorten. Ook wil ik als smaakmaker nieuwe lekkere suikerarme alternatieven ontwikkelen voor een tot nu toe toch wel versuikerde drankgewoonte bij velen.”

De gefermenteerde markt staat in België nog in zijn kinderschoenen, maar in de Verenigde Staten van Amerika, Canada en Australië is dit al tientallen jaren een succes. Berlijn, Londen en Amsterdam zijn gevolgd met Kombucha en waterkefir. “In België kent kombucha al meer succes dan de waterkefir, dat al eeuwenlang bestaat en in grootmoeders tijd op het keukentablet werd gemaakt, net zoals de melkkefir.”

El Gusto Loco gaat met deze omschakeling in op de vraag van vele starters en bedrijven die in private label of in co-creatie meer zouden willen inzetten op gezonde, gefermenteerde frisdranken en groenten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.