Nieuws Antwerpen Elektrobedrijf E.H.M. wil ondermaatse marges verbeteren

Elektrobedrijf E.H.M. wil ondermaatse marges verbeteren

Elektrobedrijf E.H.M. wil ondermaatse marges verbeteren

elektriciteitHet orderboek loopt al tot in 2015. Dat zullen E.H.M. uit Boom maar weinige bedrijven nadoen. Het elektrobedrijf van Marc Hellemans weet niet waar eerst beginnen. “Wij hebben projecten voor verscheidene rusthuizen, wooncomplexen en appartementen. In scholen en in kerken. Het is hard werken. We realiseren veel omzet maar onze rentabiliteit is ondertussen om te wenen.”

E.H.M. of Elektrobedrijf Hellemans Marc is gegroeid uit het persoonlijk iniitiatief van Marc Hellemans. Na een aantal jaren als ijverige werknemer van een installateur besloot hij in 1986 om zelf de dingen in handen te nemen. Met succes. E.H.M. werkt vandaag met meer dan 50 man en bedient vanuit Boom zowel Gent, Antwerpen als Brussel. “Wij draaien voluit. Wij weten vaak niet waar eerst beginnen.”

Maar omzet is nog geen succes, weet Marc Hellemans best. E.H.M. realiseert vandaag een zakencijfer van 6 miljoen euro maar de rentabiliteit op die activiteiten is ondermaats. “Je weet als ondernemer vaak niet of je moet lachen of wenen”, zegt Marc Hellemans. “Je werkt dag en nacht om de dingen rond te krijgen maar na de afwerking van een project sta je geregeld met lege handen. Je verdient er nauwelijks iets aan.”

De groeikracht van E.H.M zit vooral in de grote bouwprojecten zoals rusthuizen, wooncomplexen of serviceflats. “We kunnen er de elektriciteit aanleggen, airco-installaties uitbouwen, veiligheidsapparatuur inbouwen, groene stroomprojecten installeren. Dat vergt evenwel allemaal ontzettend veel voorbereidend werk. In dit opzicht ben ik oa. ook dringend op zoek naar een calculator, een projectleider elektriteit die me een aantal dingen uit handen kan nemen. Ik heb de calculaties tot nog toe veelal allemaal zelf gedaan. Dat kan niet langer. Ik moet dringend de baan op, de commerciële toer op.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer