Nieuws Antwerpen Elektronisch betalen wordt norm bij Sportpaleis Group

Elektronisch betalen wordt norm bij Sportpaleis Group

Elektronisch betalen wordt norm bij Sportpaleis Group

ANTWERPEN – De Sportpaleis Group gaat elektronisch betalen in al haar vestigingen mogelijk maken. De groep komt daarmee tegemoet aan de wensen van haar bezoekers. Dirk Vanhoudt, cfo van de Sportpaleis Group: “We zetten sterk in op beleving door perfecte events aan te bieden en daar past een gestroomlijnd betaalproces bij. Bezoekers willen niet uit de sfeer raken door lang te moeten aanschuiven.”

De Sportpaleis Group gaat op termijn al haar vestigingen uitrusten met de betaalterminals van CCV, die worden gekoppeld aan het StarNet ProfiPay-systeem. De Sportpaleis Group kiest voor een kassasysteem in combinatie met een betaalterminal. “Met de nieuwe technologie willen ook we een Sportpaleis Group-betaalkaart ontwikkelen”, zegt Dirk Vanhoudt van het Sportpaleis. In zo’n zogenaamd closed loop-betaalsysteem kunnen bezoekers met een speciale betaalkaart hun aankopen afrekenen binnen de hele Sportpaleis Group.

Eerst in het Sportpaleis en de Lotto Arena

Het is sinds kort mogelijk om food en drinks elektronisch af te rekenen in het Sportpaleis en de Lotto Arena in Antwerpen. In de volgende maanden volgt Vorst Nationaal. Later dit jaar kan er ook elektronisch betaald worden in de Antwerpse Stadschouwburg, Capitole Gent en de Ethias Arena en Ethias Theater in Hasselt.

“De bezoekers willen geen tijd verliezen met lang aanschuiven. Meer en meer bezoekers hebben overigens vaker een bankkaart op zak dan cash”, zegt Dirk Vanhoudt. “Minder cash verhoogt de verwerkingssnelheid van bestellingen. Minstens even belangrijk is dat het comfort en de veiligheid voor zowel de bezoekers als de medewerkers ook toeneemt.”

CCV uit Ieper voorziet voor de hele Sportpaleis Group ruim 300 betaalterminals. StarNet levert met zijn ProfiPay-betaalsysteem een volledig uitgerust online kassasysteem. Eddy Muylaert, ceo StarNet: “Sinds kort zijn er 200 kassa’s operationeel in het Sportpaleis en de Lotto Arena. Voor Vorst Nationaal voorzien we 70 verkooppunten, voor de Stadsschouwburg een twintigtal.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.