Nieuws Antwerpen Elf bartenders studeren af bij Learning for Life

Elf bartenders studeren af bij Learning for Life

Elf bartenders studeren af bij Learning for Life

ANTWERPEN – Vandaag studeerde een derde lichting bartenders af aan het opleidingsprogramma Learning for Life, een initiatief van drankenproducent Diageo in samenwerking met Horeca Forma, VDAB en Stand Antwerpen.

De horecasector in Antwerpen leeft op en heeft nood aan gespecialiseerd horecapersoneel. In provincie Antwerpen steeg het aantal horecavacatures tussen 2013 en 2018 van 1.172 naar 3.172. Om die krapte op de arbeidsmarkt tegen te gaan, zette drankenproducent Diageo samen met Horeca Forma, VDAB en Stad Antwerpen een intensief opleidingsprogramma op poten.

Learning for Life is een praktijkgericht opleidingstraject waarin studenten allerlei horecavaardigheden leren, zowel op vlak van drankenkennis, klantbeleving, gastvrijheid, communicatie en verantwoord schenken. Na zes weken opleiding lopen de studenten nog 4 weken stage bij een Antwerpse horecazaak.

De sector professionaliseren

“Het programma is een onderdeel van al onze inspanningen om de hospitalitysector in België te professionaliseren en tegelijk werkzoekenden met een passie voor horeca langetermijnkansen te bieden”, vertelt An Martel, Commercial Transformation Director van Diageo Europe. “Niet alleen in Antwerpen, maar wereldwijd heeft Learning for Life ervoor gezorgd dat 75% van alle afgestudeerden een vaste job als bartender vindt, waardoor we geloven in het succes van dit programma.”

Ook bij Stad Antwerpen is men enthousiast over de opleiding. Claude Marinower, schepen voor Werk, besluit: “Bartender is een job die tot de verbeelding spreekt en daardoor jongeren prikkelt om een opleiding te volgen. En dat is nu net een van de uitdagingen van vandaag: korte aantrekkelijke trajecten met zicht op werk aanreiken om de hardnekkige jeugdwerkloosheid in Antwerpen aan te pakken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.