Nieuws Antwerpen Emsys gaat voor kwaliteitscontrole

Emsys gaat voor kwaliteitscontrole

Emsys gaat voor kwaliteitscontrole

emsysEmsys is reeds sinds 1967 actief in de IT als een spin-off van de Westerlund Group. Het bedrijf zou in principe de IT uitbouwen van de papierterminals die de groep controleerde. In de loop van de jaren is Emsys zich verder gaan toespitsen op de verdere automatisering van logistieke processen. Vooral dan in de printing business en aanverwante sectoren.

General manager Guy Theunis steekt dan ook niet weg dat Emsys het de laatste jaren niet makkelijk had. De printing business zat nu eenmaal in een structureel zwaar neergaande lijn. “Vandaag lijkt het iets beter te gaan maar we hebben ons als Emsys niettemin voor een stuk geherpositioneerd. Met “imaging en vision control” rollen we een nieuwe technologie uit waarbij de combinatie van een of meer camera’s met toegepaste software alle vormen van kwaliteitscontrole toelaat. Met onze nieuwe technologie kunnen semi-automatische processen verder geoptimaliseerd worden zonder dat de bedrijven zwaar moeten investeren in nieuwe apparatuur.”

Emsys IT viseert met zijn nieuwe technologie in dit opzicht vooral de verpakkingsindustrie. “Ons speciaal uitgetekend platform met webapplicatie kan goedereninspectie aan, track and tracing, stock controle, productiecontroles, controles van afgewerkte producten enz. Het hele interne proces. Het gaat trouwens niet enkel meer om papieren verpakking. We kunnen net zo goed plastic verpakkingen aanpakken.”

De toepassingsmogelijkheden van imaging en vision control zijn alvast oneindig. Guy Theunis somt op: de detectie van gaatjes in blisterverpakkingen, controle of alle flessen nog in het krat zitten, de controle op de positie van dozen op de band, de correcte positionering van stickers enz.

Emsys werkt in dit opzicht overigens ook op de inbreng van 3D-scanning. Cameratechnologie maakt vandaag de opmeting mogelijk van objecten. Ook van complexe structuren. Die kunnen exact in beeld gebracht worden zodat ze ook perfect opgemeten kunnen worden.

“Wij werken volop aan de lancering van onze nieuwe technologie. Net op het moment dat er ook weer wat leven lijkt te komen in de printing business. Ik mag dan ook aannemen dat wij de crisis vandaag wel achter de rug hebben en dat het morgen alleen maar hogerop gaat.”

Emsys stelt tien mensen tewerk. De onderneming is nog altijd in handen van de familiale aandeelhouders van Westerlund.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.