Nieuws Enthousiaste Wase ondernemer zorgt voor doorstart CROOZE op DAB+

Enthousiaste Wase ondernemer zorgt voor doorstart CROOZE op DAB+

Enthousiaste Wase ondernemer zorgt voor doorstart CROOZE op DAB+

BEVEREN – Vanaf Paasmaandag is er een nieuwe digitale nationale zender te horen in heel Vlaanderen en Brussel: CROOZE, te beluisteren op DAB+. Wase ondernemer Raf Geudens, CEO van Auquaconcept in Beveren, neemt de eigenzinnige radiozender over en zorgde mee voor de digitale doorstart van CROOZE.

CROOZE startte in 2003 in Antwerpen op FM en was een onmiddellijk een hype. Daar had de eigenzinnige muziekkeuze mee te maken: op CROOZE hoor je een mix van zeer toegankelijke smooth- en acid jazz, soul, nu-soul, funk, R&B, latin, chillout en club lounge muziek. Naast Antwerpen was CROOZE ook een tijdje in Gent en Brussel te ontvangen op FM.

Overgnomen door Wase ondernemer

Raf Geudens, een succesvolle ondernemer uit het Waasland, is de drijvende kracht achter CROOZE. “Ik ken CROOZE al van in het begin en ben zelf altijd al een grote fan geweest van het unieke muzikale concept van CROOZE: zeer speciaal, maar toch enorm toegankelijk zodat het iedereen aanspreekt. Niet alleen de modale luisteraar, maar ook muzikanten en muziekprofessionals uit binnen- en buitenland zijn al jaren trouwe luisteraars.”

“Toen ik te weten kwam dat Frank Leysen, de oorspronkelijke initiatiefnemer er eigenlijk mee wilde stoppen maar toch graag een zekere toekomst voor zijn station wilde heb ik geen moment getwijfeld om mijn schouders onder dit project te zetten en CROOZE de toekomst te geven die dit radiostation verdient, nationaal en internationaal”, zegt Geudens.

DAB+

De afgelopen maanden werd met een enthousiaste ploeg ervaren medewerkers hard gewerkt om CROOZE op DAB+ te krijgen. “CROOZE wordt nu volledig ‚in the cloud‘ gemaakt, de soundprocessing is vernieuwd, er is een nieuwe website en streaming server, we hebben een nieuwe invulling gegeven aan het concept ‘jingles‘ voor radiostations”, legt Raf Geudens uit.

Wereldwijd kan je CROOZE nu beluisteren via de webstream op je PC (crooze.eu ), op je tablet, iPhone of Android smartphone en ook op tientallen DAB+ en internetontvangers. En dat zowel in de auto als in huis.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.