Nieuws Antwerpen Eoluz uit Kapellen: “Vraag naar zonnepanelen in steden neemt toe.”

Eoluz uit Kapellen: “Vraag naar zonnepanelen in steden neemt toe.”

Eoluz uit Kapellen: “Vraag naar zonnepanelen in steden neemt toe.”

KAPELLEN – De sector van de zonnepanelen doet het weer goed. Dat stelt projectleider Pieter Bolckmans van Eoluz uit Kapellen vast. “Vooral in de grotere steden zoals Antwerpen merken we een gevoelige stijging in de vraag naar zonnepanelen op gebouwen.”

Ontwikkelaars en installatiebedrijven van zonnepanelen zitten weer aan dezelfde hoeveelheden als in 2011 toen er zich een grote hype voordeed. In 2019 plaatste Eoluz in de stad Antwerpen alleen al meer meer dan 1.200 zonnepanelen. Dat is goed voor het vermogen van 0,5 mega watt, of het jaarverbruik van ongeveer 130 gezinnen.

Campus Cadix in Antwerpen.

“We merken vooral een grote vraag bij de projectontwikkelaars die mee de nieuwe stadsdelen herontwikkelen, zoals de nieuwe Cadix school op het Eilandje”, zegt projectleider Pieter Bolckmans van Eoluz.

Campus Cadix wordt met zijn 24.000 m² renovatie en nieuwbouw het op één na grootste bouwproject van Scholen van Morgen. In september trokken de eerste leerlingen in de nieuwbouw aan het Kempisch Dok. “Dankzij de zonnepanelen zal het energieverbruik voor een groot deel verminderd worden.”

In opdracht van Iret Development en ITB plaatste het Kapelse Eoluz ook op de kantoorgebouwen van Post X maar liefst 320 zonnepanelen. “Die zorgen ervoor dat de gebouwen nog energievriendelijker zijn. Dankzij innovatieve zonnewering en andere snufjes zijn deze gebouwen overigens al erg energievriendelijke en super innovatief.”

Bouwen in de stad is een ware uitdaging voor het projectteam van Eoluz. “In de stad is er altijd beweging en is er zeer weinig plaats. Goed projectmanagement is zeer belangrijk om leveringen te coördineren en het verticaal transport van de onderconstructie en zonnepanelen naar de hoge daken”, besluit Pieter Bolckmans.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.