Nieuws Antwerpen EPMC gaat weer solo

EPMC gaat weer solo

EPMC gaat weer solo

vastgoedvastgoedDe Antwerpse vastgoedadviseur EPMC stapt uit het netwerk van Colliers International. “Het leek erop alsof de strategie van EPMC en Colliers de laatste jaren niet meer gelijk liep”, zegt zaakvoerder Frank Valkeneers. “De recente overname door Colliers van de AOS Group heeft dat bevestigd.”

Het EPMC van André Schlomer trad in 2002 toe tot Colliers International. De samenwerking met het internationale makelaarsnetwerk moest de verdere expansie van het bedrijf onderbouwen. EPMC wordt sinds 2013 aangestuurd door Frank Valkeneers. EPMC is als vastgoedadviseur vooral gespecialiseerd in bedrijfsvastgoed, project management en consultancy. “De aansluiting bij Colliers was er vooral op bedacht om internationale bedrijven in België te bedienen”, zegt Frank Valkeneers. “In al die jaren is de omgeving in het land evenwel wat veranderd. Ook vandaag dienen zich nog internationale klanten aan maar het lijkt ons alsof het industriële vastgoedgebeuren nu vooral een aangelegenheid van KMO’s is. Of: het lokale gebeuren staat opnieuw centraal. Waarbij de oriëntatie binnen Colliers International toch wel anders ligt.”

Met de overname van de AOS Group door Colliers bleek duidelijk dat de internationale groep zich steeds mer ging toespitsen op facilitaire dienstverlening en corporate services. Dit terwijl de traditie binnen EPMC enigszins anders ligt. “Wij werken zowel voor eigenaars als gebruikers. Wij zien beide partijen. Het leek ons dan duidelijk dat er een scheidingslijn liep tussen ons en Colliers.”

Vandaar de optie om “in alle vriendschap” uit elkaar te gaan. EPMC gaat dus weer solo. Het bedrijf valt daartoe terug op zijn tien man sterke ploeg en een portefeuille die in grote mate lokaal gekleurd is. De driehoek Brussel-Antwerpen-Gent blijft daarbij de echte core business.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.