Nieuws Antwerpen Er is weer perspectief: dit zijn de komende versoepelingen

Er is weer perspectief: dit zijn de komende versoepelingen

Er is weer perspectief: dit zijn de komende versoepelingen

Tot groot jolijt van de horecaondernemers werden de terrassen afgelopen weekend weer geopend. En het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land geeft hen nu nog extra perspectief, net als aan vele andere sectoren. Dit houdt het ‘zomerplan’ in:

Vanaf 9 juni …

 • Mag de horeca ook binnen mensen ontvangen met dezelfde geldende maatregelen van vandaag: maximaal 4 personen aan tafel met een afstand van 1,5 meter tussen de tafels. De openingstijden worden binnen gelimiteerd van 8 tot 22 uur. Terrassen mogen vanaf 9 juni wat langer open blijven, tot 23:30 uur.
 • Mogen ook binnenruimtes van dierentuinen en pretparken weer open, net als fitnesscentra, bioscopen, publieke sauna’s, tropische zwembaden, casino’s en bowlingzalen.
 • Kunnen evenementen opnieuw doorgaan. Binnen gaat het om 200 (zittende) mensen, buiten om 400 mensen. Zowel binnen als buiten moet dit met mondmasker en op veilige afstand. Voor feesten en recepties ligt het maximum op 50 mensen binnen.
 • Mogen telewerkers weer 1 dag per week naar kantoor.

Vanaf 1 juli …

 • Vervalt de tijdsbeperking en de limiet voor het aantal personen bij het shoppen. Winkelen zoals vroeger wordt zo weer mogelijk.
 • Mogen indoor evenementen maximaal 2.000 mensen welkom heten. Buiten ligt het maximum op 2.500. Voor feesten en recepties ligt het maximum op 200 mensen binnen.
 • Is telewerk geen verplichting meer. Het wordt wel nog aangeraden.

Vanaf 30 juli …

 • Mogen indoor evenementen maximaal 3.000 mensen welkom heten. Buiten ligt het maximum op 5.000. Voor feesten en recepties ligt het maximum op 250 mensen binnen.

Vanaf 13 augustus

 • Mogen grotere evenementen, zoals festivals, buiten weer doorgaan met een maximum van 5.000 aanwezigen. Zij moeten wel een bewijs van vaccinatie of een negatieve test kunnen voorleggen.

Reageer op dit bericht

Sector

  Gerelateerde berichten

  Sector

   Meest gelezen in deze regio

   Veel gelezen in deze regio

   Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

   Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.