Nieuws Antwerpen ERA heeft nieuwe ceo na overname

ERA heeft nieuwe ceo na overname

ERA heeft nieuwe ceo na overname

AARTSELAAR – ERA, de residentiële vastgoedmakelaar uit Aartselaar, heeft met Johan Krijgsman een nieuwe ceo. Tegen 2025 wil hij naar 150 kantoren gaan in heel België. “De overname is een stap waarvoor ik uit mijn comfort-zone moest komen. Maar dat zijn meestal de beste beslissingen”, aldus Johan Krijgsman.

De voorbije 25 jaar was ERA Belgium in handen van Iain Cook en Pol Vanacker, een bekend duo in het Belgische vastgoedlandschap. Begin dit jaar kreeg de 33-jarige Johan Krijgsman Krijgsman de meerderheid van de vennootschap in handen. Hij startte in 2006 zijn carrière meteen in een ERA kantoor in Sint-Niklaas. Als eigenaar van ERA Wonen staat hij aan het hoofd van maar liefst zes ERA kantoren in het Waasland, daarmee het grootste vastgoedkantoor van het netwerk.

Ronde van België

Als nieuwe ceo bouwt Johan Krijgsman vandaag, samen met Iain Cook, aan ERA 2.0. Om zijn plan vorm te geven, reed de nieuwe topman zijn eigen Ronde van België en bezocht de afgelopen maanden alle 110 kantoren en 61 ERA zaakvoerders. Een rit van zo’n 4.252 kilometer.

“Het was een tijdrovende opdracht, dat spreekt voor zich, maar het heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik kende bijna alle kantoren al van de voorbije 13 jaar, maar ik wilde vooral weten wat er nu bij hen leeft. Ik wilde weten wat de werkpunten zijn, maar ook wat we al goed doen, om het plan voor mijn periode als ceo uit te tekenen”, zegt ceo Johan Krijgsman.

150 kantoren is ambitie

Als het van Krijgsman afhangt, gaat de groep tegen 2025 van 110 naar 150 kantoren in heel België. Groeien in Vlaanderen ziet de nieuwe topman als een evidentie, maar ook in Wallonië wil hij snel meer voet aan wal krijgen.

“De Belgische vastgoedmarkt heeft nog veel potentieel. In elk van die blind spots kan nog een nieuw kantoor geopend worden. Daarvoor starten we de komende maanden onze zoektocht naar gemotiveerde ondernemers. Dat kunnen makelaars zijn die voor het eerst in het vak stappen, maar evenzeer makelaars die na een aantal jaren ervaring een eigen kantoor willen openen. Of zelfs bestaande makelaarskantoren die een samenwerking met ERA willen aangaan.”

ERA verkocht de eerste vijf maanden van dit jaar al 1.961 huizen en appartementen, in 2018 waren dit er in totaal 5.159. Wat verhuur betreft, zijn er vorig jaar 3.500 overeenkomsten getekend via een ERA makelaar.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.