Nieuws Antwerpen Eric Decant (Digi-Flow): “Investeren in automatisatie is altijd rendabel.”

Eric Decant (Digi-Flow): “Investeren in automatisatie is altijd rendabel.”

Eric Decant (Digi-Flow): “Investeren in automatisatie is altijd rendabel.”

WILRIJK – Voor Digi-Flow is het de grootste prioriteit om sleutelspelers zoals de voedings-, de milieu- en de farmaceutische sector tijdens de coronacrisis draaiende te houden. Het bedrijf uit Wilrijk zet in deze cruciale sectoren maximaal in op automatisatie en digitalisatie om de productie blijvend te garanderen.

Terechte veiligheidsmaatregelen zoals social distancing en zelfs quarantaine wanneer medewerkers uitvallen, dreigen de productie tijdens de coronacrisis in het gedrang te brengen.

Eric Decant, ceo van Digi-Flow, maakt zich sterk dat automatisatie en digitalisatie hierop een passend antwoord kunnen bieden. “Geen enkel productieproces zou mogen stilvallen omwille van externe factoren. Er bestaan duizenden technologieën die een productielijn draaiende kunnen houden. Inzetten op automatisatie en digitalisatie zou prioriteit moeten hebben binnen elke productieomgeving”

Digi-Flow laat zijn klanten evolueren van een industriële omgeving naar een Smart Industry-bedrijf. Bestaande platformen worden daarbij aangevuld met nieuwe technologieën als Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence, Machine Learning, enzovoort. “Investeren in automatisatie is altijd rendabel”, zegt Eric Decant.

Deze toepassingen vormen uiteraard nu, tijdens de Covid-19 crisis, een oplossing. Digi-Flow is er met zijn 35 ingenieurs van overtuigd dat ook nadien deze innovatieve productieoplossingen meer en meer zullen worden ingezet. “Ook wanneer de productie in niet-crisistijd terug op volle toeren zal draaien, zal het een kwestie zijn om 100 procent op installaties te kunnen vertrouwen.”

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.