Nieuws Antwerpen Erkenning voor juwelier Peter Poussenier

Erkenning voor juwelier Peter Poussenier

Erkenning voor juwelier Peter Poussenier

poussenierJuwelier Peter Poussenier krijgt vandaag van de werkgeversorganisatie Unizo een “HIB-label” overhandigd. HIB staat voor “handmade in Belgium.” Met het HIB-label honoreert Unizo ondernemers die met hun ambachtelijk vakwerk een uniek product in de markt zetten.

Unizo lanceerde het HIB-label in april van verleden jaar en wil op die manier de ambachtelijke authenticiteit van Belgische producten in het licht zetten.

Peter Poussenier startte zijn zaak op in het begin van de jaren negentig. Hij deed eerder al internationale ervaringen op en besloot naderhand zijn eigen juwelen in de markt te zetten. Met heel veel succes. In de goldsmith workshop van de Antwerpse juwelier worden juwelen helemaal op maat en met de hand gemaakt. Omdat Poussenier met zijn bvba opereert vanuit twee vestigingen aan de Lange Herentalssestraat en de Hovenierstraat heeft hij meteen ook het ruime aanbod uit de Antwerpse diamantwijk achter zich.

Met daar bovenop de authenticiteitscertificaten van de onderscheiden diamantinstituten zoals de HRD (Hoge Raad voor Diamant), het American Gemological Institute en het Gemological Institute oçvr America kunnen de klanten zich verzekerd weten van een optimaal aanbod.

Bij Peter Poussenier werken verscheidene goudsmeden, diamantzetters, graveurs en polisseurs. De zaak kan tevens een beroep doen op specialisten uit de brede omgeving. Alles gebeurt bij Peter Poussenier in eigen beheer: van het selecteren van de diamanten over het smelden tot de zetting.

In de zaak van Peter Poussenier worden overigens ook oude juwelen aangekocht en gratis getaxeerd.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen
Antwerpen

Opnieuw 12 faillissementen

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 3 juni het faillissement van 12 bedrijven en zelfstandigen… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.