Nieuws Antwerpen ESAS bouwt op twee sterke groeilijnen

ESAS bouwt op twee sterke groeilijnen

ESAS bouwt op twee sterke groeilijnen

decantDoor de dienstverlening aan de klanten te optimaliseren en in de toekomst nog meer multidisciplinair te werken wil het technologiebedrijf ESAS uit Wilrijk ook in de komende jaren verder doorstoten. Een strategie die dus gebouwd is op twee groeilijnen. “Er liggen nog enorme marktopportuniteiten”, zegt gedelegeerd bestuurder Robert Decant.

Het technologiebedrijf ESAS werd in het jaar 2000 opgestart met twee medewerkers. Vandaag stelt het bedrijf uit Wilrijk liefst 425 mensen tewerk. Overigens worden ook nu nog altijd bijkomende werknemers gezocht. “Wij willen vooral de service aan onze klanten verder verbeteren”, zegt Robert Decant, de stichter van het bedrijf. “Door onze relaties met onze klanten nog beter te verzorgen zullen we ongetwijfeld nog meer business aantrekken.”

Robert Decant kan er best fier op zijn. Zijn bedrijf heeft de laatste tien jaar een gemiddelde groei van liefst 30 procent gerealiseerd. 2013 werd in dit opzicht afgesloten op een omzet van 21,5 miljoen euro.

ESAS maakte recent dan ook deel uit van een studie van de Universiteit Antwerpen en VOKA Antwerpen-Waasland waarin snelgroeiende bedrijven van nabij werden onderzocht. En iets langer dan een half jaar geleden werd het bedrijf ook uitgeroepen tot Excellente Onderneming door VOKA Antwerpen – Waasland en door de POM Antwerpen.

In tegenstelling tot de beginjaren bestrijkt ESAS nu verschillende competentiedomeinen. 15 jaar geleden begon het als een klassiek ICT-bedrijf. “Maar gaandeweg zijn we gaan evolueren naar verschillende technologieën waaronder onder meer telecommunicatie, digitale televisie, ADSL, voice over IP, maar ook printing services, point of sales systemen en banking automaten. Ook op het gebied van smart grids en smart energy zijn we nu actief net als met industriële automatisatie. Onze slogan luidt dan ook niet voor niets: “Multiskilled services close to you”, legt Robert Decant uit.

ESAS zet onderhand zijn eerste stappen op het vlak van smart energy en smart buildings, een groeimarkt waarin ongetwijfeld nog veel mogelijkheden liggen. Op die manier kan de kritische massa van het bedrijf nog verder opgevoerd worden.

Bij ESAS blijft men ondertussen voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers en legt men sterk de nadruk op opleidingen en trainingen binnen het bedrijf. “Het is vooral belangrijk dat iemand die bij ESAS aan de slag wil, de juiste attitude heeft en van aanpakken weet. Veel praktische en technische bagage kunnen we altijd nog binnen het bedrijf zelf aanleren”, zo luidt het bij ESAS waar men de ambitie heeft om op het ingeslagen groeipad te blijven verder gaan.”

Decant durft dan ook vooropstellen dat de personeelsaangroei in de komende maanden verder zal gezet worden. Vandaag 425 mensen, dat worden er tegen het einde van het volgend jaar ongetwijfeld 500. Daarna kan dan doorgegroeid worden naar meer dan 600 man.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.