Nieuws Antwerpen Esas excellente onderneming, Danny Rombouts Plato ambassadeur 2013

Esas excellente onderneming, Danny Rombouts Plato ambassadeur 2013

Esas excellente onderneming, Danny Rombouts Plato ambassadeur 2013

ESAS uit Wilrijk is de excellente onderneming van het jaar 2013 voor het arrondissement Antwerpen. Esas legde van 2000 tot nu een indrukwekkend groeitraject af met een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van meer dan 20 %. Esas telt nu bijna 300 IT-specialisten en is uitgegroeid tot een gerenommeerd ICT-bedrijf en allround speler op de ICT-markt. ESAS of voluit E- services and solutions – levert ICT-ondersteunende diensten op het vlak van infrastructuur en applicaties voor zowel multinationals als kmo’s in de Benelux.

Daarnaast was de jury sterk gecharmeerd door hun innovatief personeelsbeleid dat inspeelt op de problemen van de arbeidsmarkt en tegelijkertijd ook helpt om een maatschappelijk probleem op te lossen. Zo hebben zij een platform ontwikkelt dat hen toelaat om kortgeschoolden en personen uit kansengroepen op te leiden en te begeleiden van de sociale naar de reguliere ICT-economie zonder verlies aan kwaliteit en productiviteit.

NeoScores is de meest beloftevolle starter dit jaar. Dankzij dit bedrijf speelde het Brussels Philharmonic als eerste orkest een concert zonder papieren partituren, maar mét een tablet. Gebaseerd op actuele en beproefde technologie (HTML 5, Javascript), maar vertrekkende vanuit onze muzikale achtergrond werd neoScores dé manier om eender welk partituur op eender welk toestel en ongeacht het gebruikte besturingssysteem te gebruiken, om commentaren te delen en vooral om veilig aan te kopen,’ aldus de drie sterkhouders van het bedrijf (Bob Hamblok, Jonas Coomans & Bart Van der Roost)

De Lifetime Achievement Award gaat dit jaar naar Aannemingsbedrijf Aertssen. In 1964, bijna 50 jaar geleden, begon vader Marcel Aertssen in het ondertussen verdwenen polderdorp Oorderen met grondverzet. Vandaag leidt de familie Aertssen een groot aannemingsbedrijf van infrastructuurwerken in Vlaanderen. Ruim 500 medewerkers en een hoogtechnologisch machinepark met zo’n 1000 bulldozers, diepladers, dumpers, kranen,… zorgen ervoor dat alle projecten in goede banen geleid worden. Het familiebedrijf profileert zich als een Vlaams bedrijf, maar met een open kijk op de wereld en werken eveneens mee aan internationale projecten in grondverzet, wegenbouw, infrastructuurwerken, milieuprojecten, waterbouw en afbraakwerken, …

PLATO-ambassadeur 2013 werd Danny Rombouts van Monitor. Het Wijnegemse Monitor matcht knelpuntvacatures met de meest geschikte kandidaten. Naast werving en selectie is talentmanagement een tweede pijler waarmee het bedrijf kandidaten beoordeelt, evalueert, wikt en weegt bij aanwervingsbeslissingen. Een brede basis van kmo-klanten vormen de ruggengraat van hun klantenportefeuille. Wat begon als een éénmansoperatie in 2000 is ondertussen uitgegroeid tot een kmo met vestigingen in Wijnegem en Hasselt en een geëngageerd team van een tiental medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.