Nieuws Antwerpen ESAS groeit tot team van 1.650 dankzij dubbele overname

ESAS groeit tot team van 1.650 dankzij dubbele overname

ESAS groeit tot team van 1.650 dankzij dubbele overname

WILRIJK/SCHOTEN/WUUSTWEZEL – ESAS zet haar groeistrategie verder. De ICT/IoT-dienstverlener uit Wilrijk kondigt de overname van twee bedrijven aan en voegt daarmee 270 medewerkers toe aan zijn rangen. BAM Infratechniek België uit Schoten en Teletronika Groep uit Wuustwezel zullen voortaan deel uitmaken van de ESAS-familie.

Zowel BAM Infratechniek België en Teletronika Groep zijn toonaangevende spelers op het vlak van de aanleg van onder andere telecommunicatienetwerken. ESAS verwerft zo een nog sterkere positie in de telecom infratechniekservices in de Benelux en bouwt het eigen portfolio verder uit.

Robert Decant, ceo ESAS: “Dit bedrijvenduo kan heel wat ervaring en expertise aan de dag leggen wat betreft ontwikkeling, engineering, aanleg, service en onderhoud van glasvezel-, coax- en kopernetwerken. De ESAS-groep zal dankzij deze stap een omzet van bijna 120 miljoen euro draaien en ziet zijn medewerkers in heel de Benelux aantikken tot 1.650.”

Klaar voor IoT-toekomst

De schaal van deze overname is essentieel voor zowel de toekomstplannen van ESAS als voor het tegemoetkomen aan de groeiende noden van de sector.

“Telecommunicatienetwerken worden steeds belangrijker. Nieuwe diensten vergen almaar meer bandbreedte en er zal de komende jaren een gigantische hoeveelheid aan intelligente apparaten op de bestaande netwerken geconnecteerd worden; het zogenaamde Internet of Things. Hierop spelen wij in met een groter, nog sterker en meer gespecialiseerd team.”

De nieuwe technologieën vormen de basis voor onder andere slimme woningen en steden, toepassingen rond slimme energie of industrie en zelfrijdende auto’s.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.