Nieuws Antwerpen Esas onderkent consolidatie in IT-markten

Esas onderkent consolidatie in IT-markten

Esas onderkent consolidatie in IT-markten

decantEsas heeft nog verscheidene openstaande vacatures voor IT-specialisten. “We remmen toch wel even af”, zegt gedelegeerd bestuurder Robert Decant. “Na een groei van 40% in 2012 onderkennen we een voorzichtige consolidatie in de markt. We willen even afwachten.”

Het IT-consultancybedrijf Esas uit Wilrijk heeft spectaculaire jaren achter de rug. Het bedrijf werd in het jaar 2000 opgericht door Robert Decant. De onderneming is in nauwelijks 13 jaar opgebloeid tot een groep met vandaag reeds liefst 300 personeelsleden. “We sloten elk boekjaar af met een groeicijfer van zowat 30%”, zegt Robert Decant. “Met een omzet van nu al 19 miljoen euro hebben we in 2012 zelfs nog beter gedaan.”

Esas levert ondersteunende diensten op het vlak van IT-infrastructuur en informaticatoepassingen. De markt heeft al die jaren uitstekend gepresteerd. Met partners als Siemens, IBM, Symantec, Dell, Microsoft en vele andere kreeg Esas een voet in huis bij grote klanten als Belgacom, Johnson & Johnson en BNP Paribas Fortis. “Wij gaan ervoor. Onze slogan is yes, we can do it. We hebben met onze personeelsleden een heel eigen dynamiek ontwikkeld waar we onderhand heel trots op zijn.”

2013 wordt kennelijk een moeilijk jaar. In die mate dat Decant een zekere stabilisatie onderkent in de markt. “We kunnen vaststellen dat onze grote klanten zeer voorzichtig geworden zijn. Ze proberen kleinere contracten ook bijeen te brengen tot grotere. We gaan ons als bedrijf daarom ook focussen op de bestaande klanten en ons op die markten proberen te versterken.”

Ondertussen werft Esas effectief nog bijkomende IT-specialisten aan. Systeem engineers, repair engineers en consultants, Microsoft consultants, programmeurs, roll-out engineers, junior network engineers. “Maar toch op een langzamer tempo. We zoeken voor onze projecten vooral mensen met enige technische ervaring.” Voorlopig geen Portugezen. Wegens de latente tekorten op de markt was Esas er tot voor kort nog kandidaat voor om Portugese IT-specialisten mee in huis te nemen. “Die plannen hebben we voorlopig opgeborgen.”

Esas is na de management buy-out om Benny Vervliet vandaag nog altijd voor meer dan 60% in handen van Robert Decant. Ondertussen zijn enkele andere partners in het kapitaal gestapt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.