Nieuws Antwerpen ESAS passeert kaap van 26 miljoen

ESAS passeert kaap van 26 miljoen

ESAS passeert kaap van 26 miljoen

robertDe ESAS-groep kan aan het begin van zijn 15-jarige bestaan opnieuw terugblikken op een mooi groeijaar 2014. In vergelijking met een jaar voordien steeg de omzet bij het allround technologiebedrijf met bijna 22 procent. Daardoor werd de kaap van de 26 miljoen euro gepasseeerd.

ESAS bestaat dit jaar 15  jaar. Het allround technologiebedrijf uit Wilrijk startte destijds als IT-onderneming en groeide inmiddels uit tot een onderneming met 400 medewerkers. Het voorbije jaar integreerde ESAS verder ISS Office Support Services uit het West-Vlaamse Spiere-Helkijn, een bedrijf met 110 werknemers dat ESAS eind 2013 overnam.

Het was huidig CEO Robert Decant die in 2000 ESAS oprichtte en ervoor zorgde dat het bedrijf op 15 jaar tijd uitgroeide van twee medewerkers destijds naar het huidige aantal werknemers. Ook de laatste jaren bleef de onderneming sterk groeien. Realiseerde ESAS in 2012 nog een omzet van ongeveer 18 miljoen euro en 300 medewerkers dan evolueerde dit het voorbije jaar naar het huidige cijfer van meer dan 26 miljoen.

In tegenstelling tot de beginjaren bestrijkt ESAS nu verschillende competentiedomeinen. In 2000 begon het als een klassiek ICT-bedrijf. “Maar gaandeweg zijn we gaan evolueren naar verschillende technologieën waaronder onder meer digitale televisie, ADSL, voice over IP, maar ook printing services, point of sales systemen en banking automaten. Ook op het gebied van smart grids en smart buildings zijn we nu actief net als met industriële automatisatie. Onze slogan luidt dan ook niet voor niets: “Multiskilled services close to you”, legt CEO Robert Decant uit.

Bij ESAS legt men sterk de nadruk op opleidingen en trainingen binnen het bedrijf. Vlaams Minister van Werk Philippe Muyters, die recent nog zijn plannen ontvouwde om werkloze jongeren te activeren, kwam enige tijd geleden bij het bedrijf kijken hoe ESAS dit concreet aanpakt. “Het is vooral belangrijk dat iemand die bij ESAS aan de slag wil, de juiste attitude heeft en van aanpakken weet. Veel praktische en technische bagage kunnen we altijd nog binnen het bedrijf zelf aanleren”, zo luidt het bij ESAS waar men de ambitie heeft om op het ingeslagen groeipad te blijven verder gaan. Robert Decant: “In het verleden hebben we bewezen bij bestaande klanten te kunnen blijven groeien door onze hoge flexibliteit en kwaliteit maar door te diversifiëren zijn we ook in staat om nieuwe klanten aan te trekken.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.