Nieuws Antwerpen ESAS viert 15 jaar

ESAS viert 15 jaar

ESAS viert 15 jaar

robertjeDe ESAS-groep bestaat officieel 15 jaar en zet dit  in de verf met een feest voor al zijn zakenpartners. Dit allround technologiebedrijf uit Wilrijk startte destijds als IT-bedrijf en groeide op 15 jaar tijd uit tot een onderneming met 550 medewerkers. Het was huidig CEO Robert Decant die in 2000 ESAS oprichtte en ervoor zorgde dat het bedrijf op 15 jaar tijd uitgroeide van twee medewerkers destijds naar het huidige aantal werknemers.

In tegenstelling tot de beginjaren bestrijkt ESAS nu verschillende competentiedomeinen. In 2000 begon het als een klassiek ICT-bedrijf. “Maar gaandeweg zijn we gaan evolueren naar verschillende technologieën waaronder onder meer digitale televisie, ADSL, voice over IP, maar ook printing services, point of sales systemen en banking automaten. Ook op het gebied van smart grids en smart buildings zijn we nu actief net als met industriële automatisatie. Onze slogan luidt dan ook niet voor niets: “Multiskilled services close to you”, legt CEO en ondernemer Robert Decant uit aan de vooravond van een feest dat ESAS dit weekend aanbiedt aan zijn klanten en andere trouwe partners.

Onder meer Federaal Minister van Werk Kris Peeters zal zaterdag op het verjaardagsfeest het belang van innovatie bij jobcreatie in de verf zetten. “Een betere competitiviteit is absoluut nodig om extra jobs te kunnen creëren. Dat betekent dat we enerzijds de loonkosten verder moeten verlagen, wat de regering met de tax shift nadrukkelijk heeft gedaan. Maar anderzijds wordt onze competitiviteit ook gestuwd door innovatie. Daar is ESAS al 15 jaar met veel succes mee bezig”, aldus de minister.

Bij ESAS heeft men op dit vlak ambitie voor de toekomst. “ESAS breidt bijvoorbeeld verder uit richting Nederland waar we de ondersteuning leveren voor een groot smart metering-project”, vertelt Decant. Volgens hem staan we nog maar aan het begin van het tijdperk van “the internet of things”, waarbij hedendaagse voorwerpen zijn verbonden met het netwerk en gegevens kunnen uitwisselen. “Ik ben er trouwens van overtuigd dat door deze nieuwe ontwikkelingen er ook extra werkgelegenheid zal worden gecreëerd in de bedrijfswereld”, gaat hij verder.

Als voorwaarde voor een dergelijke jobcreatie stelt Robert Decant wel dat werknemers in spe bereid zijn voortdurend bij te leren en opleidingen te volgen. Attitude is volgens hem dan ook vaak belangrijker dan het juiste diploma. “Veel praktische en technische bagage kunnen we altijd nog binnen het bedrijf zelf aanleren”, heet het bij ESAS waar men de ambitie heeft om ook de volgende 15 jaar op het ingeslagen groeipad te blijven verder gaan.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.