Nieuws Antwerpen ESAS viert 15-jarig bestaan

ESAS viert 15-jarig bestaan

ESAS viert 15-jarig bestaan

decantjeHet ICT-bedrijf ESAS werd in 2000 opgestart met twee personeelsleden. Vandaag zijn ze al met 550…. In Wilrijk werden tijdens het weekeind 15 kaarsjes uitgeblazen op een druk bijgewoond personeelsfeest. CEO Robert Decant steekt zijn ambities ondertussen niet weg en ziet voor de komende jaren opportuniteiten weggelegd in de wereld van “Internet of Things”.

In tegenstelling tot de beginjaren bestrijkt ESAS nu verschillende competentiedomeinen. In 2000 begon het als een klassiek ICT-bedrijf. “Maar gaandeweg zijn we gaan evolueren naar verschillende technologieën waaronder onder meer digitale televisie, ADSL, voice over IP, maar ook printing services, point of sales systemen en banking automaten. Ook op het gebied van smart grids en smart buildings zijn we nu actief net als met industriële automatisatie. Onze slogan luidt dan ook niet voor niets: “Multiskilled services close to you”, legt CEO en ondernemer Robert Decant uit.

ESAS heeft ondertussen verscheidene bedrijven overgenomen. In 2013 nam het ISS Office Support Services over in Spiere-Helkijn over en nog dit jaar incorporeerde het Cervo Engineering uit Temse. Ondertussen breidt ESAS ook uit richting Nederland. In de loop der jaren evolueerde het bedrijf, dat twee jaar geleden door VOKA werd verkozen tot Excellente Onderneming in Antwerpen, naar een omzet van 35 miljoen €. CEO Robert Decant schrijft het succes van het bedrijf voor een groot stuk toe aan de ingesteldheid van de medewerkers die verschillende skills in de vingers hebben. Zelf heeft hij het ook over een service- en klantgerichte Can Do-mentaliteit. “Onze medewerkers zijn van cruciaal belang”, weet Decant als geen ander. “We bevinden ons in een echte people business. Het werk gebeurt door en voor mensen.”

De komende jaren wil ESAS de referentiespeler worden in de Benelux op het vlak van operationeel beheer van zogenaamde smart devices. “De volgende jaren zal het Internet of Things meer en meer zijn intrede doen. De toepassingen op dat vlak zijn legio, waaronder smart buildings, smart cities, smart energy, … en hét ultieme en meest tot de verbeelding sprekende voorbeeld daarvan is de zelfrijdende auto. Al deze toepassingen zullen uit meer en meer slimme componenten bestaan. En die moeten uiteraard geinstalleerd, onderhouden en beheerd worden”, weet Decant die met ESAS hier wil op inzetten en dus al volop bezig is met het voorbereiden van de volgende 15 jaar.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.