Nieuws Antwerpen Essent.be levert stroom aan grootste werf van Europa

Essent.be levert stroom aan grootste werf van Europa

Essent.be levert stroom aan grootste werf van Europa

KONTICH/ANTWERPEN – Essent.be zal de komende vijf jaar stroom voorzien aan de Oosterweelwerken op Linkeroever. Het voorziene verbruik loopt op tot 10,9 GWh, het gemiddelde verbruik van 3.051 gezinnen. 

De werken aan de Oosterweelverbinding zijn in een nieuwe fase beland en worden op Linkeroever nu echt zichtbaar. De energievoorziening van deze werken op de Linkeroever wordt gedurende vijf jaar toevertrouwd aan energieleverancier essent.be uit Kontich.

Het gaat om de grootste werf van Europa. Die energie zal onder meer gebruikt worden voor de verlichting en de aandrijving van waterzuiveringsinstallaties, verschillende werfmachines en veiligheidsvoorzieningen.

Colin Philips, Head of Marketing & Sales van essent.be. “Heel wat factoren hebben invloed op het energieverbruik van een werf: oppervlakte, aantal medewerkers, verbruiksgewoonten, maar ook weersomstandigheden. Met al deze parameters hebben onze experten rekening gehouden bij het bepalen van de meest gepaste energieformule.”

Essent.be maakt deel uit van de duurzame internationale groep innogy en levert in België met 170 medewerkers elektriciteit, aardgas en vernieuwende energiediensten aan consumenten en bedrijven.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.