Nieuws Antwerpen Etap moet herstructurering versnellen

Etap moet herstructurering versnellen

Etap moet herstructurering versnellen

etapVerlichtingsspecialist Etap uit Malle kondigde enkele tijd terug de afvloeiing aan van 67 werknemers. Het bedrijf heeft het moeilijk bij de overgang van fluo- naar led-technologie. Volgens het recent gedeponeerde jaarverslag is de omzet verleden jaar met liefst 10% gedaald tot nog maar 34,6 miljoen euro.

Etap maakt vooral functionele verlichtingssystemen, noodverlichtingen en lichtregelsystemen. De marktomgeving is vandaag biezonder moeilijk. In die mate dat het bedrijf de enkele tijd geleden ingezette herstructurering moet versnellen. Etap bouwde enkele tijd terug een nieuwe showroom, investeerde in de verbetering van de gebouwen en installeert nieuwe bedrijfssoftware. Internationaal werd oa. de vestiging in Dubai gesloten.

Een en ander blijkt onvoldoende. In die mate dat de neergang van de verkoop weegt op de kaspositie van het bedrijf. Verleden jaar was er een verlies van 2,1 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat was 1,8 miljoen euro negatief.

De raad van bestuur blijft het vertrouwen behouden in het bedrijf en zijn productportefeuille. Er dienen evenwel maatregelen genomen te worden om de rentabiliteit te herstellen. Zeker omdat de overgang van fluo naar led handenvol geld kost. De klanten stellen hun bestellingen uit en willen eerst nagaan wat de voordelen zijn van led. Dit betekent ook dat Etap dubbele offertes moet opmaken en de voorraden verhogen. In bepaalde afdelingen werd eerder al een systeem van tijdelijke werkloosheid ingevoerd.

De vakbonden zijn inmiddels onderhandelingen begonnen over de verplichte afvloeiing van 67 mensen. Onder hen 20 bedienden en 47 arbeiders. Het management hoopt de gesprekken in augustus af te ronden.

Etap wordt aangestuurd door gedelegeerd bestuurder Johan Segers en voorzitter Christine Joris.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.