Nieuws Antwerpen Etex investeert 12 miljoen in Microtherm

Etex investeert 12 miljoen in Microtherm

Etex investeert 12 miljoen in Microtherm

microthermDe bouwmaterialengroep Etex investeert nog eens 12 miljoen euro in zijn dochteronderneming Microtherm. Het bedrijf uit Sint-Niklaas is gespecialiseerd in de aanmaak van hoogperformante insolatie. Microtherm wil zijn bestaande assortiment uitbreiden en op die manier zijn toonaangevende marktposities versterken.

“Wij kiezen effectief doelgericht voor België,” zegt gedelegeerd bestuurder Fons Peeters van Etex. “Ondanks de hoge loonkosten. Wij geloven als groep immers sterk in de toekomstperspectieven van hoogperformante isolatie. We hebben eerder dit jaar al 4,5 miljoen euro geïnvesteerd in Microtherm. Over de komende vier jaar komen daar nog eens 12 miljoen euro bovenop.”

“Met de relatief kleine productielijn van Microtherm in Sint-Niklaas kunnen we nieuwe toepassingen of innovaties perfect op een kleine schaal uittesten”, zegt general manager Filip Verstraete. “We kunnen onze nieuw uitgetekende technologie dan later op brede schaal exporteren.”

Bij Microtherm en Promat worden al meer dan 40 jaar op maat gemaakte en vooraf geteste producten uitgedacht. Vooral de resultaten op het vlak van hoogperformante isolatiesystemen hebben het bedrijf sterk gepostioneerd binnen de groep. “Onze vestiging in Sint-Niklaas groeide op die manier uit tot een belangrijk expertise- en beslissingscentrum. Het leent zich dan ook uitstekend voor de verdere uitbouw van de investeringsstrategie van Etex.”

Microtherm specialiseert zich in oplossingen voor hoogperformante isolatie met producten op maat voor kleine ruimtes. Zo isoleert het zwarte dozen uit vliegtuigen en levert het systemen voor geconcentreerde zonne-energie. Daar kan de temperatuur oplopen tot 1200 graden Celsius en dat vraagt specifieke isolatie. Met SlimVac, momenteel het best isolerende materiaal van zeer beperkte dikte, wil het bedrijf ook inzetten op de bouwmarkt.

Door zijn bestaande assortiment uit te breiden, wil Microtherm zijn toonaangevende positie versterken. Een nieuwe aerogeltoepassing sluit perfect aan bij de huidige oplossingen voor hoge en omgevingstemperaturen. Deze lichte, buigbare isolatie is gemakkelijk transporteerbaar en bij gevolg ook geschikt voor export. De komende jaren zal deze aerogel worden getest met een nieuwe machine in Sint-Niklaas.

Microtherm stelt vandaag 190 mensen tewerk. Het bedrijf heeft eigen vestigingen in Japan en in de Verenigde Staten. De activiteiten bestaan uit een combinatie van geautomatiseerde productie en handmatige assemblage. Deze dubbele focus maakt zowel maatwerk als gestandaardiseerde producten mogelijk.

Etex zélf is een Belgische groep gespecialiseerd in de productie en verkoop van bouwmaterialen. De groep is actief in vier segmenten: gevelbekleding en bouwplaten in vezelcement en gips, dakbedekking, passieve brandbeveiliging en hoogperformante isolatie en keramische vloer- en wandtegels. In België heeft Etex naast haar hoofdzetel, drie productievestigingen en twee R&D-centra.

Met meer dan 18.000 medewerkers die werken in 123 productievestigingen verspreid over 45 landen, en een omzet van meer dan 3 miljard euro, is Etex een wereldspeler in duurzame bouwmaterialen en -oplossingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.