Nieuws Antwerpen Euphony dreigt hopeloos vast te lopen

Euphony dreigt hopeloos vast te lopen

Euphony dreigt hopeloos vast te lopen

euphonyHet net rond Euphony wordt dicht getrokken. De voorlopige bewindvoerder van de telecomverkoper heeft het bedrijf gedagvaard in faillissementsverklaring. Volgens het blad Datanews is daartoe beslist op “basis van de rapportering door de bedrijfsrevisor en als gevolg van eigen bevindingen.”

Herman Hellenbosch, de advocaat die werd aangesteld als voorlopig bewindvoerder brengt het debat over de levensvatbaarheid van het bedrijf op die manier voor de rechter. “De vaststellingen die we gedaan hebben verplichten ons om de zaak voor de rechter te brengen”, klinkt het.

“De volgende stap is dat de rechter mijn bevindingen én de argumenten van Euphony te horen krijgt, en op basis daarvan beslist of het bedrijf failliet verklaard wordt of niet. Maar als er niet snel een aanzienlijke kapitaalsinjectie kan worden rondgemaakt, dan ga ik er toch van uit dat het doek zal vallen over het bedrijf.”

“Euphony heeft nu nog pakweg één week de tijd om hard te maken dat het een investeerder gevonden heeft”, aldus de advocaat, “anders gaat allicht het licht uit.”

Telecomverdeler Euphony werkte zich enkele jaren geleden op als verdeler van telecom- en energiediensten. Via pakweg 4000 zelfstandige agenten bereikte Euphony tot voor kort vanuit Antwerpen meer dan 750.000 klanten. Ze zijn via Euphony kolant bij het telecombedrijf Mobistar of bij de energieleverancier Luminus. Het bedrijf heeft ook zo’n 150 mensen op de payroll.

Euphony raakte evenwel vast in financiële problemen. Die lijken een onrechtstreeks gevolg van de management buy-out waarbij het bedrijf losgehaakt werd uit een Britse groep maar tevens meer dan 20 miljoen euro schulden mee kreeg. Omdat de klanten als gevolg van de nieuwe wetgeving sneller kunnen overschakelen van de ene telecomleverancier naar de andere kreeg ook Euphony het steeds moeilijker. In die mate dat vele doorverkopers niet langer meer betaald werden.

In een mail naar de verkopers toe van 15 november bevestigde het bedrijf de problemen, maar garandeerde het tegelijk dat het zijn verantwoordelijkheden zou nakomen.

Verleden zomer kwam Euphony nog in het nieuws omdat het niet langer zijn sponsorcontract met KRC Genk kon betalen, en omdat het op zoek moest naar een nieuwe investeerder.

Het bedrijf zou die toen gevonden hebben in Nederland, maar ruim een half jaar later is de deal nog steeds niet rond. Hoe dan ook krijgt algemeen directeur Frank Van De Wege dus nog hooguit enkele dagen respijt.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.