Nieuws Antwerpen Euro Media Group vist Alfacam op

Euro Media Group vist Alfacam op

Euro Media Group vist Alfacam op

alfacamalfacamHet failliete Alfacam uit Lint komt in handen van de Euro Media Group (EMG). De Fransen leggen er 25 miljoen euro voor op tafel. EMG wordt voor 22% aangestuurd door de Antwerpse holding Ackermans & van Haaren (A&vH).

De pakweg 80 overgebleven personeelsleden van het failliete Alfacam kunnen opgelucht adem halen. De cuxratoren hebben effectief een kandidaat-overnemer gevonden voor hun bedrijf. EMG heeft als groep overigens een sterke reputatie. EMG is net als Alfacam een audiovisuele televisiedienstenbedrijf. Of de Franse groep daadwerkelijk alle werknemers van Alfacam gaat overnmen is nog niet uitgemaakt.

Alfacam ging begin verleden maand failliet. Het bedrijf van stichter Gabriël Fehervari ging gebukt onder een loodzware schuldenlast. De banken bleken niet langer bereid om de lijnen nog langer open te houden. Het faillissement kwam hard aan. Zeker voor Gabriël Fehervari zelf die al die jaren het bedrijf opgewerkt had tot een internationale speler. De Fehervari’s hebben via hun kinderen nog een ultiem bod gedaan op hun failliete onderneming maar dat was kennelijk ontoereikend. Naar aanleidng daarvan kwam oa. Sophie Fehervari in beeld, de dochter van Gabriël Fehervari die al een tijdlang in Brazilië verbleef waar ze voor het bedrijf van haar vader de Wereldbeker Voetbal aan het voorbereiden was.

EMG zou alle activiteiten van Alfacam overnemen. Die passen immers vlotweg in de groep. EMG beschikt vandaag over 92 studio’s en 74 captatiewagens en heeft vestigingen in zeven Europese land. Daaronder ook in België. EMG runt oa. Videohouse, Motionmakers en Prjectbuilders in Vilvoorde. Voor de verkoop van de gronden en de gebouwen in Lint blijken de gesprekken nog te lopen.

De overname van Alfacam lijkt voor een stuk geïnspireerd door Ackermans & van Haaren die via zijn subholding Sofinim 22% van de aandelen in EMG in handen heeft. Sofinim kan op die manier zijn mediapoot verder uitbreiden.

Ondertussen is nog niet duidelijk of alle schuldeisers in de deal vergoed zullen worden. Het gaat oa. om de oveheidsholding Gigarant die een borg getekend had van liefst 16 miljoen euro op leningen van Alfacam.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.