Nieuws Antwerpen Euro Tap Rent investeert in spoelmachine voor herbruikbare bekers

Euro Tap Rent investeert in spoelmachine voor herbruikbare bekers

Euro Tap Rent investeert in spoelmachine voor herbruikbare bekers

SINT-NIKLAAS – Vanaf 2020 worden herbruikbare bekers de norm op evenementen, besliste de Vlaamse regering onlangs. Euro Tap Rent uit Sint-Niklaas speelt daarop in met de aankoop van een automatische spoelmachine van liefst 14 meter lang.

Om de plastic afvalstroom in te perken, mogen in Vlaanderen vanaf volgend jaar geen wegwerpbekers meer gebruikt worden op evenementen, tenzij daarvan 90% wordt gerecycleerd. De facto zullen dus heel wat organisatoren kiezen voor herbruikbare bekers, iets waar ze zich ook bij Euro Tap Rent bewust van zijn. Het verhuurbedrijf van tapinstallaties, frigo’s, togen en glazen heeft daarom een grote automatische spoelmachine aangekocht.

Milieuvriendelijke machine

De machine meet liefst 14 meter en kan tot 10.000 bekers per uur verwerken. Omdat Euro Tap Rent beschikt over een eigen waterzuiveringsinstallatie, is het water dat gebruikt wordt voor 95% recuperatie.  Bovendien wordt door interne warmterecuperatie nog eens 25% energie bespaard ten opzichte van een gewone wasmachine. Organisatoren van evenementen kunnen niet alleen gebruikmaken van deze milieuvriendelijke machine, maar kunnen bij Euro Tap Rent ook terecht voor de huur van herbruikbare bekers.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.