Nieuws Antwerpen Eurobins Belgium levert afvalcontainers voor stad Gent

Eurobins Belgium levert afvalcontainers voor stad Gent

Eurobins Belgium levert afvalcontainers voor stad Gent

eurobinsEurobins Belgium heeft een order binnengehaald voor de levering van oa. 180 ondergrondse afvalcontainers voor de stad Gent. Het Antwerpse bedrijf zet daarmee zijn succesvolle expansie in België verder. Eurobins mocht eerder al identieke systemen leveren voor de steden Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Brugge e.a.

België is nog niet zo goed vertrouwd met ondergrondse afvalcontainers zoals Nederland. De groep Eurobins uit Utrecht heeft daarom de gelegenheid aangegrepen om de Belgische markt aan te pakken vanuit Antwerpen. Eurobins Belgium kon daarbij voluit gaan en heeft in enkele jaren tijd een sterke marktpositie opgebouwd.

Eurobins was aanvankelijk een producent en verdeler van individuele kunststofafvalcontainers die onder de merknaam Kliko op de markt werden gebracht. Nederland raakte er op die manier mee vertrouwd dat de merknaam Kliko zelfs een eigennaam werd. “Zet de Kliko even buiten.” De verdere professionalisering van de afvalmarkt leidde tot de installatie van ondergrondse afvalcontainers. Die werden vooral in de grote steden een groot succes. In die mate dat het Nederlandse bedrijf ook de Belgische markt op ging.

“We hebben een flink gevuld orderboek,” geeft Filiep Daerden aan. “We hebben in de afgelopen maanden verscheidene interessante contracten binnengehaald. Voluit werk dus. Het contract voor de stad Gent en Ivago is uiteraard een bijkomende opsteker. Het is altijd mooi wanneer je toonaangevende referenties kunt bijeenbrengen.”

Het systeem voor Gent is ook gekoppeld aan een eigen softwarebeheerssysteem. Dit betekent dat mensen die gebruik willen maken van de containers zichzelf moeten legitimeren met behulp van een badge of een kaart. Het gaat dan zowel om de storting van restafval, glas, PMD en papier/karton. Eurobins Belgium heeft tevens de opdracht binnengehaald om het systeem gedurende de komende tien jaar te onderhouden en eventueel te herstellen.

Bij Eurobins Belgium werken 7 mensen. De installaties worden aangemaakt in de Nederlandse fabriek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.