Nieuws Antwerpen EuroChem investeert in nieuw Technisch Huis

EuroChem investeert in nieuw Technisch Huis

EuroChem investeert in nieuw Technisch Huis

ANTWERPEN – Op de site van EuroChem aan de Scheldelaan is de eerste steen gelegd van een nieuw Technisch Huis van 4.693 m² groot. Het nieuwe gebouw, met werkplaats en kantoorruimtes, zorgt ervoor dat alle technische diensten van het toonaangevende wereldwijde producent van stikstof-, fosfaat- en kalimeststoffen op één plek worden samengebracht.

Tegelijkertijd worden alle bestaande werkprocessen tegen het licht gehouden en worden nieuwe methodes geïntroduceerd waar nodig. Het gaat dus over veel meer dan staal en beton alleen.

De bouw van het Technisch Huis zal ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen. De afwerking is voorzien eind februari 2021, zodat de eerste medewerkers vanaf het eerste kwartaal 2021 hun intrek kunnen nemen op de nieuwe werkplek. Het gaat in totaal om een investering van 6,1 miljoen euro.

Door de unieke vormgeving van het gebouw, met 1.500 m² groenaanleg, 34 m² dakterras bij de eetruimte, een groendak van 850 m², en de ligging aan het kanaaldok en de Scheldelaan, zal het Technisch Huis niet onopgemerkt blijven. Samen met Filip Dejongh, managing director van EuroChem Antwerpen, legt Annick De Ridder, Antwerps schepen voor de Haven, de eerste steen.

Aantrekken nieuwe medewerkers

Managing director Filip Dejongh: “De investering in het nieuwe Technisch Huis is niet alleen een opsteker voor de huidige werknemers, maar zal ook bijdragen aan de uitstraling van EuroChem naar mogelijke nieuwe werknemers. In de huidige ‘war for talent’ willen we onze medewerkers zowel inhoudelijk, maar ook op vlak van arbeidsomstandigheden een inspirerende en motiverende omkadering bieden.”

De EuroChem Group, met hoofdkantoor in Zug, Zwitserland, beschikt over productiefaciliteiten in Europa, Azië en het GOS, met meer dan 26.000 werknemers. In Antwerpen telt EuroChem iets meer dan 400 werknemers.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.