Nieuws Antwerpen EuroChem zakt diep in het rood

EuroChem zakt diep in het rood

EuroChem zakt diep in het rood

eurochemHet management van het meststoffenbedrijf EuroChem had zich zijn eerste volledige boekjaar allicht wel anders voorgesteld. Het Antwerpse bedrijf dook immers tijdens het boekjaar 2013 diep in de rode cijfers. Het Russische EuroChem nam in 2012 de meststoffenafdeling van het chemiebedrijf BASF Antwerpen over en ging een autonome koers varen.

Het zat EuroChem effectief niet mee. De slechte weersomstandigheden in het begin van 2012 wogen duidelijk op de activiteiten. Maar vooral: de ammoniakprijzen stonden voortdurend onder druk waardoor ook de verkoopprijzen voor meststoffen daalden. Ammoniak is een belangrijke grondstof bij de aanmaak van meststoffen.

Eurochem incasseerde daardoor een verlies van zowat 84 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat was eveneens negatief.

Uit de gedeponeerde resultatenrekening bij de Nationale Bank blijkt de omzet dan wél gestegen te zijn tot 617 miljoen euro, de bedrijfsopbrengsten stegen tot 608 miljoen euro.

Bij EuroChem aan de Scheldelaan in Antwerpen werken 350 mensen. Het bedrijf wordt aangestuurd door gedelegeerd bestuurder Filip Dejongh die drie Russen als bestuurders naast zich heeft: Ilyn Andrey, Rogalsky Valery en Yugolukov Alexander. Zij vertegenwoordigen het Russische moederbedrijf, EuroChem met hoofdzetel in Moskou.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.