Nieuws Antwerpen Eurochem zoekt onderhoudspersoneel

Eurochem zoekt onderhoudspersoneel

Eurochem zoekt onderhoudspersoneel

eurochemMeststoffenproducent Eurochem uit Antwerpen zoekt nog technisch onderhoudspersoneel. De meststoffenproductie loopt bepaald goed. De zes mestoffenfabrieken zijn enkele tijd terug losgehaakt uit het chemiebedrijf BASF Antwerpen en doen het onder het Russische Eurochem helemaal niet slecht.

“De banden met BASF Antwerpen worden geleidelijk aan helemaal doorgeknipt”, zegt personeelsdirecteur Johan De Pryck. “Wij willen als Eurochem helemaal op onze eigen benen staan. BASF heeft destijds de installaties as such verkocht aan Eurochem doch het is nu aan nu om aansturende diensten als IT, HR en onderhoud zelf uit te bouwen. Wij hebbben in de afgelopen weken al verscheidene IT- en HR-mensen in dienst genomen. We zoeken nu nog onderhoudsmensen zoals technici automatisatie, mechanische ingenieurs, arbeidsvoorbereiders enz.”

Dat Eurochem in Antwerpen vandaag goed draait heeft veel te maken met het feit dat de nieuwe Russische eigenaar van de zes meststoffenfabrieken rechtstreeks de grondstof van meststoffen, aardgas aanboort. Eurochem is een groot Russisch conglomeraat dat helemaal verticaal gestructureerd is en in dit opzicht zowel grondstoffen aanmaakt, meststoffen produceert, de eindproducten logistiek ter plaatse brengt en voor de distributie zorgt. Eurochem kan in dit opzicht meer rentabiliteit in de productie steken. Terwijl BASF een andere richting uitging pasten de Antwerpse meststoffenfabrieken van het Duitse concern perfect in het Russische plaatje.

Er is meer. Meststoffen vormen hoe dan ook een groeisector. “Er is minder goede landbouwgrond beschikbaar. Dus moeten we proberen de opbrengst per hectare met meststoffen op te voeren,” zegt Johan De Pryck. “De markt ligt dus open.”

Eurochem draait in dit opzicht op volle toeren. Ook in Antwerpen. “We stellen vandaag zo’n 350 mensen tewerk. We maken 2,2 miljoen ton meststoffen aan. Alle installaties draaien op 100%.” Het feit dat Eurochem in Antwerpen over een rechtstreekse toegang tot de open zee beschikt maakt de geografische positie van het bedrijf des te interessanter.

Eurochem steekt ondertussen niet weg dat het als meststoffenconcern verder wil doorgroeien. Vandaag behoort het bedrijf tot de top-10 van de wereld. De Russen willen binnen de top-5.

EuroChem is voor 92% in handen van zijn stichter en voorzitter, de multimiljardair Andrei Melnichenko. De overige 8% zit bij topman Dimitri Strezhnev.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.