Nieuws Antwerpen Euronav eindelijk in rustige zee

Euronav eindelijk in rustige zee

Euronav eindelijk in rustige zee

euronavDe tankerrederij Euronav geeft volle stoom vooruit. De Antwerpse maatschappij heeft tijdens het eerste halfjaar na al die tijd een flinke winst neergezet. De lage olieprijzen doen de vraag naar crude oil stijgen. De tarieven voor het charteren van tankers gaan dan ook de hoogte in.

Euronav
heeft tijdens de eerste zes maanden van het lopende jaar een omzet geboekt van 416 miljoen dollar. Dit is nagenoeg het dubbele van in 2014. Het bedrijfsresultaat klom dan ook naar 171 miljoen dollar. Ter vergelijking: in diezelfde periode van 2014 was dit slechts 907.000 dollar. Nog beter: het verlies van 21.252 euro werd omgezet in een winst van liefst 173 miljoen dollar.

Paddy Rodgers, de topman van de rederij is dan ook vrij optimistisch. Hij is ervan overtuigd dat de maatschappij de opgaande lijn in de komende maanden zal kunnen verder zetten. De tankermarkt is ondertussen helemaal gestabiliseerd en de aanhoudend lage olieprijzen zullen de economische conjunctuur verder versterken, meent hij. Euronav heeft in dit opzicht nog vier extra VLCC’s gekocht, (grote tankers) en een optie genomen op nog eens vier extra schepen.

De maatschappij rond Marc en Virginie Saverys kreeg onlangs een bijkomende beursnotering in New York.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.